Tarih: 09.09.2014 11:25

Yalakalığın da böylesi

Facebook Twitter Linked-in


Yalakalığın da böylesi…
 
Esenler’in yeni yandaş gazetesi hem yandaş hem de yalan haber yapma konusunda büyük ağabeylerini solladı.
 
Bu çiçeği burnunda haber portalı haber yapacağım düşüncesiyle yağcılık, yalakalık yaparak ortalığı birbirine katmaya çalışmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yaptığı haberde birilerine yaranmak için Dr. İlhami Faydagör Okul Müdürlüğü görevinden alınan Haşim Albayrak’la gazetecilerin ne konuştuklarına yanlarındaymış gibi yaptığı haber üzerine kendilerine bazı sorular sorma gereğini duyduk.
 
Önce o gazete haberini birlik de okuyalım sonrada sorularımızı soralım;
 
İşte haber ve başlığı:
 
DR. İLHAMİ FAYDAGÖR OKULU ÖĞRENİME HAZIR
 
Yandaş gazete“Bazı yerel gazeteler, Haşim Albayrak'ın müdürlükten alınmasından dolayı ondan İlçe milli eğitim aleyhinde veya sistem aleyhinde konuşmasını istedi. Ancak Haşim Albayrak, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu ve nereye verirlerse oraya gideceğini belirterek her hangi bir basına konuşmadı. Sadece Kurum Netten bir helallik isteği yazısı kaleme alarak herkesten helallik istedi” diyerek görüşünü beyan etti. 
 
“Yandaş gazete“Buna rağmen Esenler’de bir yerel gazete okulun dışındaki başka binanın kötü görüntülerini okula aitmiş gibi göstererek okul duvarı dışındaki resimleri gazetesine yazdı. Okulun sahipsiz olduğunu ortaya koymaya çalıştı. Ayrıca inşaat halindeki okul bahçesindeki inşaat ile ilgili malzemeleri çöpmüş gibi göstererek başarısız bir okul görüntüsü ortaya koydu. Okulun yeni bitmiş temiz hali ile ilgili resimleri bu sayfalarımızda görebilirsiniz” yazdı ve okulun süslü büslü resimlerini yayınladı.
 
Yandaşa Sorularımız ise şöyle:
 
Her şeyi çok iyi bilen acar gazeteci: tüm meslektaşların yanlış haber yapıyor sen doğru haber yapıyorsun öyle mi? Şimdi bekle senin ne haltlar işlediğini belgeleri ile hem sana hem de kamuoyuna lanse edeceğim. Ama önce nasihat, gazeteci olayların akışına göre hareket etmez, olaylara yön verir. Gazeteci birilerinin gösterdiği ve uyduruk resimlerle kamuoyunu yanıltmaz hem de çocuklarımızın geleceğini birilerinin geleceğine heba etmez. Gazeteci şeffaf olur, birilerinin geleceği adına birilerine çamur atmaz. Ismarlama haber yapmaz. Şimdi sana soruyorum;
 
1-)Okul Müdürü ile gazeteci arasında yapılan konuşma esnasında orda mıydınız?
 
2-)Şayet ortamda iseniz bu gazeteci veya gazeteciler kimlerdir? 
 
3-)Yok, ben orada değildim diyorsanız o zaman bu haber neyin nesi?
 
4-)Gazetecilik bu değil, senin yaptığın alenen başkası adına konuşmak, birilerine yaranmak, aleni yağdanlık yapmaktır.
 
5-) Okul Müdürü Haşim beyin aklı ve cesareti yok mu?
 
6-) Sayın Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim müdürü aleyhinde veya sistem aleyhinde konuşur musun diyen gazeteciye gerekli cevabı neden vermedi de size servis yaptı?
 
7-) Okul Müdürünün veremediği cevabı sen hangi bilgiye, belgeye dayanarak veriyorsun?
 
8-) Sen kendini Okul Müdürünün yerine koyarak başkalarına yağdanlık mı yapmaya çalışıyorsun?
 
Hadi gazeteciyim diye geçinen zat, Köy okullarında bile artık görmenin imkânsız olduğu bu fotoğraflara da cevap ver;

 







Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmektir, yanıltmak değildir. Gazeteci eleştirel olur gördüğünü yazar yanlış ve eksikleri yapanları uyarır




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —