YAZARIMIZA POLİS MÜDAHALESİ

 YAZARIMIZA POLİS MÜDAHALESİ

Gezi parkı direnişinde dün akşam kurşunlama olayı sonrasında saldırganın ateşlediği silahtan çıkan kovanları eline alıp basın mensuplarına gösteren ve polise vermek isteyen, gezi olaylarını ilk günden bu yana ç

 YAZARIMIZA POLİS MÜDAHALESİ

Gezi parkı direnişinde dün akşam kurşunlama olayı sonrasında saldırganın ateşlediği silahtan çıkan kovanları eline alıp basın mensuplarına gösteren ve polise vermek isteyen, gezi olaylarını ilk günden bu yana çok yakından takip eden 7-24 Esenler Haber köşe yazarı Hüseyin Koç’da polis tarafından olay yerindeki delilleri bozduğu gerekçesiyle kısa süreli gözaltına alındı…



Koç’un dediğine göre; “Göstericilerle tartışan küfürler eden beyaz gömlekli bir vatandaş  tabancasını çekerek eylemcilerin üzerine ve havaya ateş açtı. Büyük şans eseri yaralanan olmadı. Ben de o kargaşada delil kovanlara bir şey olmasın diye aldım. Niyetimiz de emniyet güçlerine bu delilleri vermekti…”



Gezi eylemcilerine cumartesi günü pala ile saldıran Sabri Çelebi’den sonra dün de Adnan Subaşı adlı kişi Çevik Kuvvet’in müdahalesinden kaçan eylemcilere ve havaya tabanca ile 4-5 el ateş etti.



Taksim Dayanışma Platformu’nun çağrısı üzerine akşam saatlerinde Taksim’e çıkanlar polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi üzerindeki İmam Adnan Sokak’a doğru kaçanlar dehşet verici bir olayla karşı karşıya kaldı. Elinde tabanca bulunan beyaz gömlekli bir kişi, göstericilerin üzerine ve havaya 4-5 el ateş etti. Çevredekiler büyük korku ile kendilerini yere atarken şans eseri yaralanan olmadı. Saldırgan Grand Otel’e girdi. Sonra da otelden çıkarak uzaklaştı.



Polis saldırganın silahını bırakma ihtimali üzerine otelde arama yaptı. Silah otelde bulundu. İmam Adnan Sokak da olay yeri incelemesi için polis tarafından kapatıldı. Kaçan saldırgan ise kısa bir süre sonra Beyoğlu Asayiş ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırganın adının Adnan Subaşı olduğu belirlendi.



Gözaltına alınan Adnan Subaşı, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alındı. İfadesinde bir otelin sahibi olduğunu belirten Subaşı “Göstericilerden bir kaçı otele girip masa ve sandalyeleri dağıtınca tartışma çıktı. Ben de kaçan göstericilerin peşine düştüm. Korkutmak amacıyla bir kaç el havaya ateş açtım” dedi.



Vali Mutlu'dan açıklama geldi;

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'da yaptığı açıklamada silahlı kişinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Mutlu,"Bugün Taksim Platformu'nun Gezi Parkı'nda toplanma çağrısı sonrası çıkan olaylarda silahla ateş eden şahıs emniyetçe yakalanıp, gözaltına alındı" şeklinde twit attı…



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı