Ülkemiz sahipsiz, Mavi Marmara'da sahipsiz...

 Ülkemiz sahipsiz,  Mavi Marmara

Cumhurbaşkanı'nın İsrail'le anlaşmanın ardından Mavi Marmara'yla ilgili gelen eleştiriler üzerine "Giderken bana mı sordunuz?" diyerek saldırdığı İHH, geri adım attı.


Ülkemiz sahipsiz,  Mavi Marmara’da sahipsiz...

Cumhurbaşkanı'nın İsrail'le anlaşmanın ardından Mavi Marmara'yla ilgili gelen eleştiriler üzerine "Giderken bana mı sordunuz?" diyerek saldırdığı İHH, geri adım attı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Türkiye-İsrail anlaşması için daha önce yaptığı basın açıklamasında kullandığı "İsrail'le örtünen çıplak kalır" Filistin atasözünün yanlış anlaşıldığını belirterek, sosyal medya hesabından özür diledi.

Sözün nesinin yanlış anlaşıldığı veya "başka tarafa çekildiği" ile ilgili bir bilgi ise verilmedi.

Açıklama şöyleydi:

"1. İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti; 'İsrail'e güvenilmeyeceği' olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.

2. Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.

3. Açıklamanın sonunda 'İsrail'le örtünen çıplak kalır' atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.

4. Bu söz asla Sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izhârıdır, bundan beriyiz.

5. Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz."


Hakan Albayrak: “İsrail "Ne 'müttefik'i yahu”


Albayrak'ın Karar'da "Müttefik mi? Yuh!" başlığıyla yayımlanan (1 Temmuz 2016) yazısı şöyleydi:
 
Dokuz Türk vatandaşının öldürüldüğü Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde yer alan yolculardan Karar yazarı Hakan Albayrak, hükümetin İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi yolunda imzaladığı mutabakata ilişkin olarak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin kullandığı "İsrail bizim için önemli bir müttefik" sözünü eleştirdi.
 
"Ne 'müttefik'i yahu? Ne 'askerî'si? Ne “stratejik'i? Hangi cephede beraber savaşacağız İsrail’le? Suriye’yi mi kurtaracağız beraber?" diye soran Albayrak, "Uyanık olmalı, Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu süreçteki her adımını dikkatle izlemeli, 'normalleşme'nin o eski anormalliğe dönüş istidadı gösterdiği her yerde yüksek sesle itiraz etmeliyiz. 'Reisçilik' veya AK Partililik namına onların söylediği ve yaptığı her şeyi kayıtsız şartsız kabul etmek, Erdoğan ve sair hükümet erkânına da zulüm olur. Beşerdirler, şaşabilirler. Uyarılmak haklarıdır" ifadelerini kullandı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı