Türk Telekom'da 200 işçi ücretlerin iyileştirilmesi için iş durdurdu

 Türk Telekom

​Türk Telekom’un taşeron firması ART Grup’a bağlı çalışan yaklaşık 200 işçi bugün sabah iş bırakma eylemine başladı. Ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçiler firma yetkilileri ile g&ou


Türk Telekom’da 200 işçi ücretlerin iyileştirilmesi için iş durdurdu

​ ​Türk Telekom’un taşeron firması ART Grup’a bağlı çalışan yaklaşık 200 işçi bugün sabah iş bırakma eylemine başladı. Ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçiler firma yetkilileri ile görüşmeden ve talepleri kabul edilmeden eylemlerini bitirmeyeceklerini belirtti.

Anadolu Yakası’nda bulunan Türk Telekom’un yüklenici firması olan ART Grup’ta çalışan yaklaşık 200 işçi dün (27 Ekim) sabah saat 9.00'da iş başı yapmadı. İşçiler bugüne kadar çözülmeyen sorunları nedeniyle muhatap bulamadıkları için iş durdurma eylemine başladıklarını açıkladılar. İşçiler, iş durdurma sürecinde taleplerini ilettikleri ART Grup firmasından "işinize gelirse" yanıtı aldıklarını belirttiler. Türk Telekom’un da sorunlarına duyarsız kaldığını ifade eden işçiler herhangi bir sendikaya üye olmadıklarını da aktardı.

Bağlantı, arıza tesis ve Tivibu bölümünde çalışan işçiler, kullandıkları binek araçların ve aletlerin hasarlı olmasında sorumlu tutularak maaş kesintisine gidildiğini, yasal zamların maaşlarına yansımadığını, asgari geçim indirimlerinin eksik yatırıldığını ifade ettiler.

'Sus' Zammı Yapılmış
Resmi bayramlarda yapılan çalışmaya yüzde 150 ödeme yapılacağı söylenmesine rağmen yapılan ödemenin yüzde 50’yi bile bulmadığını, 20 yıllık işçinin de işe yeni girenin de asgari ücretle çalışmaya devam ettiğini belirten işçiler işi durdurmaya mecbur bırakıldıklarını dile getirdiler.

Dün akşam saatlerinde işçilerin cep telefonuna gelen mesajda, maaşlara yüzde 4 zam, yüzde 3 yemek zammı yapılacağı belirtilmiş olmasına karşın işçiler bu iyileştirmelerin yeterli olmadığını belirterek, işçiler arasında yayılan rahatsızlığı bastırmak için böyle bir mesaj atıldığını ifade ettiler.

İşçiler firma yetkililerinden henüz kimsenin kendileriyle her hangi bir görüşme de bulunmadıklarını, sesimizi duyurana kadar  eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.
 
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli