Trabzonlular'dan bir kütüphane daha

 Trabzonlular

Esenler’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının çoğu Esenler Belediyesi’nden yardım dilenirken, Esenler Trabzonlular Derneği örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Dernek Yönetimi, muhtarların ortaklaşa belirleyeceğ

Her seçim öncesi ortaya çıkan ve Esenler Belediyesi’nden yardım dilenen yüzlerce sivil toplum örgütünün aksine Esenler Trabzonlular Derneği, Esenler eğitimine katkı sunmaya devam ediyor.

Kimseden yardım istemeden Esenler’deki birçok okula kütüphane yaptırıp, ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı ve elbise yardımı yapan Dernek Yönetiminin, siyasi parti, din, dil, ırk ve mezhep ayırmadan yaptıkları yardımlar takdir toplamaya devam ediyor.

Esenler’deki bir okula daha yaptıracakları kütüphane ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Esenler Trabzonlular Dernek Başkanı Zeki Yılmaz, “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi dernek olarak Esenler’deki birçok okulumuza kütüphane yaptırdık. Ha şunun özellikle bilinmesini istiyoruz, biz Dernek Yönetimi olarak şov veya övünmek için bunları yapmıyoruz. Bir sivil toplum örgütünün görevi olduğu için yapıyoruz. Bunu yaparken de asla hiç kimsenin siyasi partisine, dinine, diline, ırkına veya mezhebine bakarak yapmıyoruz. Esenler’deki herkes bizim kardeşimiz. Bizim derneğimizin üyeleri arasında Sivaslısı var, Mardinlisi var, Siirtlisi var, Malatyalısı var. Yani biz dernek olarak vatanını milletini ve bayrağını seven her kesimi kucaklıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yönetimdeki arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda ihtiyacı olan bir okulumuza daha kütüphane yaptırma kararı aldık. Bu kütüphanenin hangi okula yapılacağına ise muhtar arkadaşlarımız kendi aralarında alacakları ortak kararla verecekler. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yine ayakkabı ve giysi yardımında bulunacağız. Yine bunu da mahallerinin önderleri olan mahalle muhtarlarımız aracılığıyla yapacağız.” Diye konuştu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı