Tekstilkent'in Yıldızını Biz Parlatacağız

 Tekstilkent

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Mali Genel Kurul'da konuşan Tekstilkent Gelişim Platformu Başkanı Nuri Karaduman, Tekstilkent'in iyi yönetilmediğini iddia ederek, bizler Esenlerli olarak bu duruma duyarsız kalamayız diyerek y&

Haber/ Hüseyin Koç

Tekstilkentin Yıldızını Biz Parlatacağız


Geçtiğimiz pazar günü yapılan mali genel kurulda konuşan tekstilkent gelişim platformu başkanı Nuri Karaduman Tekstilkent'in iyi yönetilmediğini iddia ederek, bizler Esenlerli olarak bu duruma duyarsız kalamayız diyerek yönetime talip olduklarını açıkladılar.

Tek Tek Esnaflarımıza Ziyaretler Yaptık Bu Karara Vardık

Gazetemize yaptığı çarpıcı açıklamalarda bulunan Nuri Karaduman “tekstilkette 40 arkadaş bir araya gelerek “tekstilkent gelişim platformu” kurdukları Nuri Karadurman ifade eden. Bundan beş ay önce saha çalışmalarına başladık. Önce kendi içimizde neler yapmamız gerekiyor, nasıl bir tekstil kent olmalı sorularını sorarak çalışmalarımızı başlattık. Broşürler bastırarak esnaf arkadaşlarımızı bilgilendirdik. “Tekstil kentle çözüm önerileri” adı altında broşürler yaptırarak tek tek esnaflarımıza ziyaretler yaparak çok önemli çalışmalar başlattık.
 
Bizler çıkmış olduğumuz bu yolda bin’e yakın esnafımızla bir araya gelerek bu çalışmayı başlatmış bulunmaktayız. Bir araya geldiğimiz esnaf arkadaşlarımızla, tekstil kentin doğru yöneltilmediğini, doğru yönlendirilmediğini tekstil kentin doğru değerlendirilmediğini anlatmaya çalıştık. Esnafımızı mağdur edenlerin ve çözüm bulamayanların bir an önce gitmesi gerektiğinin kararında birleştik. 
İyi Yönetilmediğinden Olacak Ki Bugün Burada Esnafımız Feveran Ediyor

Erken seçim yapmak için bir karar almayı düşünerek bir araya geldik, gördüğünüz gibi noter getirdik. Noter huzurunda imza tespiti yaparak 320 imzayı bulmaya çalışacağız biz bu kararı neden aldık diye sorarsanız burası 27 yıl önce kurulan bir kooperatif tır. 27 yıldan beri doluluk aranı %30 olan tekstil kentin iyi yönetilmediğinden olacak ki bugün burada esnafımız feveran ediyor. Seçmiş olduğumuz yöneticilerimiz hiç biri burada oturmadığı malumunuz, yönetenlerin birisi Kocaeli’nde birisi Adapazarı’nda birisi sultanhamam da, sorunlarımızda bu yüzden büyüyerek bu günlere geldi.

Şeker Var Un Var, Neden Helva Yapamıyorsun

Bizler Esenlerli olarak tekstil kentin ve burada yatan Milli servetin yok olmasına nasıl duyarsız kalırız. 4000 bin tane iş yerinin bir arada olduğu tekstil kentte “Şeker var Un var,neden helva yapamıyorsun” bunun yegâne suçlusu yöneticilerdir. Burada bir mal sahibi olarak bir Esenlerli olarak buraya sahip çıkmak için bu yapının içine girdik bu Çok çitti projelerimiz var, tekstil kentin dolması adına bu projeleri hayata geçirmemiz gerekir. Önce kendi mallarımızın değerlenmesi tekstil kentin cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalıyız ve tekstil kentin tanıtımını ve reklamını belirli bir noktaya taşımak istiyoruz.




Tekstil Kentin Kendi Elektriğini Üretecek

Donanımlı 125. Arkadaşla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız, kurduğumuzplatformun 30 yönetim kurulu üyesi 25 danışma meçlisi 43 de blok temsilcisi olan bir kadroyla hareket etmekteyiz tekstil kentle ilgili çok çitti projelerimiz var. Bloklar arasındaki yeşil kuşaklar var o yeşil kuşakları daraltarak esnefında rahat bir indirme ve bindirme yapmasını sağlanacak. Bir önemli projemiz daha var. tekstilkenttin blokların üzeri düz zemin, bu düz zeminin üzerinde güneş panelleri yaparak tekstil kentin kendi elektriğini üretecek. Burası beş sene sonra kendisini iyi bir konuma getirecek diye düşünüyoruz. Biz tekstil kentte çok ucuz bir enerji ile beraber tekstil kenti idare edeceğiz diye düşünüyoruz. tekstil kente aidatları düşüreceğiz. bir önceki genel kurulda %250 artış sağlandı. Biz ise bu %250’yi artırarak bugün alınan bu yüksek aidatları geri düşüreceğiz. Bunları nasıl düşüreceğiz diye sorarsanız girdi kalemlerimizi artırmayı düşünüyoruz.

Senin Karşında Bu İşi Yapabilecek Birisi Var

Tekstil kent sakinleri koza plazaya yılda 600 yüz bin lira aidat veriyor. boş olan yerleri, boş olmaktan kurtarmalıyız, boş dükkanları bir an önce kiraya vermenin çarelerini arayacağız.   Belediye başkanımızda bu çalışmalarımızdan dolayı bizlere başarılar diledi. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz. Şu anda yasal bir süreci başlattık tekstil kentin başkanı şunu söylüyor karşımda bu işi yapabilen birisi gelirse ben bırakır giderim diyor. Şimdi bende kendisine diyorum senin karşında bu işi yapabilecek birisi var. Biz bu işin peşini bırakmayacağız bunu böyle bilsin, burada bu imzaları noter huzurunda atıyoruz ve süreci kabul etmezlerse bizde yasal haklarımız kullanacağız bunu böyle bilsinler.
 


Buradaki Mal Sahiplerini De Kınıyorum Çok Duyarsız Davranıyorlar

Ben önce şunu söylemek istiyorum tekstil kentten yer alan üyeler samimi değiller samimi olsalardı tekstil kent 27 sene böyle yönetilmezdi ve bu durumda olmazdı. Yaptığımız mücadele sonucunda yaklaşık bin üyeye ulaştık ve bin esnafa ulaştık. Tekstil kentte mal sahibi olan 1356 tane mal sahibi vardır, hepsini tek tek ziyaret ettik, ben buradaki mal sahiplerini de kınıyorum çok duyarsız davranıyorlar. Kooperatifin yöneticileri bize burada toplantı yapamazsınız demeleri bizi yıldıramayacağı gibi taha çok kenetlenmemize vesile oluyor.  bu topladığımız imzalardan sonra genel kurul kararı almazlarsa önce cevre bayındırlık bakanına şikayette bulunacağız, sonrada mahkeme yoluyla hakkımızı arayacağız, bunu böyle bilsinler.

Bu Yönetim Kafasını Kuma Sokmuşlar Dünyayı Görmüyorlar

Bu yönetim kafalarını kuma sokmuşlar dünyayı görmüyorlar, niye diye sorarsanız bunlar burada kul hakkı yiyorlar, burayı çok iyi yönettiğini zanneden biri 75.yaşında yaşına hürmet ettiğimiz bir başkanımız var ama enerjisi bitmiş. Yaptığımız bu dayanışma sonunda hem bu hantal yapıdan kurtulacağız hem de tekstil kenti kurtaracağız bunu böyle bilsinler
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli