Soysal,'Bunlar İstikrar Değil Tahribat Yarattılar

 Soysal,

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Cumartesi günü gerçekleşen terör saldırısını protesto etmek için CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal, olayın gerçekleştiği yere giderek karanfi


Soysal,”Bunlar İstikrar Değil Tahribat Yarattılar
 
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Cumartesi günü gerçekleşen terör saldırısını protesto etmek için CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal, olayın gerçekleştiği yere giderek karanfil bıraktı.
 
Soysal, “Terörü bir kez daha kimden, nasıl gelirse gelsin lanetliyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Terörden ve kandan beslenenleri de lanetliyoruz. Toplumsal barışı ve huzuru hedef alan terör saldırılarına karşı her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ancak, yurttaşlarımızın canını alan terör saldırısıyla ilgili bilinmeyenler biran önce açığa çıkarılarak yapılanların hesabı sorulmalıdır. 
 
Biz bu iktidardan Yayın yasağı değil, ölüm yasağı istiyoruz
 Bakınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerine boyun eğmez, eğmeyecektir.
AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle Türkiye bugün Ortadoğu ülkelerinden farksız bir şekilde yönetiliyor. Ankara ve İstanbul’da terör örgütlerinin yuvalandığı, cirit attığı bir yer oldu. AKP iktidarının beceriksizliği yüzünden terör ihraç eden ülke haline geldik. Terör vahşetinin en yoğun yaşandığı bir ülke olduk. Terör eylemlerini önlemekle görevli ve yetkili olan siyasi iktidar ise görevini yapmak yerine yayın yasaklarıyla vahşetin üzerini örtmeye, halkımızın terör saldırılarına alışmasını sağlamaya çalışmaktadır. Alışmayacağız, korkmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yayın yasakları bu katliamları ortadan kaldırmaz. İktidardan yayın yasağı değil, terörle adam gibi mücadele etmesi lazım. Biz bu iktidardan Yayın yasağı değil, ölüm yasağı istiyoruz.
 
“AKP politikasının dış politikadaki basiretsizliği ve beceriksizliği”
Biliyorsunuz,  CHP'nin terör olayları ile ilgili Meclis'te komisyon kurulması için önerge vermişti. Önerge mecliste oylandı, ne yazık ki oylama sonucu CHP'nin önerisi AKP’lilerin oyları ile reddedildi.

Oylamada AKP  milletvekilleri "hayır" oyu kullandı. İlk başta çekimser kalan MHP'li vekiller, sayının yetersiz olacağını düşünerek el kaldırarak öneriye ret oyu verdi. Ogün mecliste milletvekilleriniz AKP’lilere “İnsani sorumluluğumuzun gereği olarak bu çatışmalara gelin hep birlikte dur diyelim demişlerdi. Ancak bizlerin sözlerini dikkate almayanlar bugün yaşananların sorumlusudur. Bugün yaşadığımız bu acıların, terör meselesinin can alıcı noktası 14 yıllık AKP politikasının dış politikadaki basiretsizliği ve beceriksizliğidir.  Bunlar dışarıda da, içeride de istikrar değil tahribat yarattılar. Siyasi iktidar, 4,5 yıl önce yanlış Ortadoğu politikasından dolayı silahların Türkiye'ye döneceğini yıllardır söylüyoruz. IŞİD tehlikesine karşı siyasi iktidarı defalarca uyarmıştık. Bu vesile ile burada günahsızca, masumane bir şekilde hayatlarını kaybedenlere rahmet diliyorum, yaralılar
a ise açıl şifalar.