Soysal Sivas'ı Unutmak Mümkün mü?

 Soysal Sivas

Cumhuriyet halk partisi önceki dönem milletvekillerinden, parti meclis üyesi Çetin Soysal, Sivas’ı, Madımak’ı unutmak mümkün mü? ülkeme düşen ateşi unutmadık, unutturmayacağız. Ülkem

  Soysal Sivas’ı Unutmak Mümkün mü?
Cumhuriyet halk partisi önceki dönem milletvekillerinden, parti meclis üyesi Çetin Soysal, Sivas’ı, Madımak’ı unutmak mümkün mü?  ülkeme düşen ateşi unutmadık, unutturmayacağız. Ülkemde yaşanan tüm yanlışlara karşı yaptığımız bu demokratik eylem “Adalet yürüyüşü” demokrasi’nin yeşermesi ve katledilen adaletin yeniden inşası içindir dedi.
 
Soysal, “‘Madımak’24 yıldır içimizi yakan ateş , bu ateş yalnız düştüğü yeri değil tüm ülkemizi, aydınlığımızı yakmıştır. Madımakhalkımızın, devletimizin, birliğine, bütünlüğüne kardeşliğine yapılmış bir olaydır. Bu olayın hedefi Türkiye Cumhuriyeti, mağduru başta Sivas ve Sivaslılar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, aileler ve bütün yurttaşlarımızdır.” 
   

 Soysal, Adalet yürüyüşü için yaptığı açıklamada, Anadolu’nun Kemal’i önde bizler yanında, hak, hukuk, adalet diye haykırıyoruz, özgürlüğe, barışa, hukuka ve adalete yürüyoruz” dedi.
 
Soysal, “Yılgınlık, yorgunluk yok. Güneş tepemizde ve biz Türkiye için, ezilen, ötekileştirilen ve haksızlığa uğrayan kim varsa onlar için yürüyoruz. Bu yol arkadaşlığı, yarenlik tüm yorgunluğumuzu üzerimizden alıyor. Tüm engellemelere karşı, adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Gayri durmak yok, yolumuza devam diyoruz ve devrimci ruhumuzla, kuva-yi Milliye aşkıyla ülkenin kardeşliği için adalet için İstanbul’a kadar barış türküleri ile yürüyoruz. Bu yürüyüş baskıcı anlayışa ve faşizme başkaldırıdır.
 
Bu yürüyüş eşitlik, özgürlük ve çağdaşlaşmanın ışığı olacaktır, bu yürüyüş cumhuriyetimizin ve aydınlık yarınlarımızın kıvılcımının yakıldığı, bir toplumun yeniden var oluş yürüyüşüdür. Biz herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebileceği, suçlunun cezasını çekeceği, suçsuzların kendilerini ifade edebileceği ve haksızlığa uğramadan, yarınlarına umutla bakabileceği bir Türkiye için, yaşanılabilir bir ülke için, korkmadan, ürkmeden adalet için yürüyoruz”





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı