Sen bu iktidara ne kadar daha sessiz kalacaksın?

 Sen bu iktidara ne kadar daha sessiz kalacaksın?

Hüseyin Koç'un Kaleminden...Yaşasın bu coğrafyanın halklarının kardeşliği, kahrolsun kapitalizm ve ABD emperyalizmi.

Vahşi Kapitalizm ülkemiz üzerinde hakimiyetini kurmuş, egemenlerin kurduğu sömürü düzeni ile doğayı yakıyorlar, canlılara kıyıyor ve emeği yağmalıyorlar. Sen daha ne kadar sessiz kalacaksın…Gel bu sistem içinde al nefes alabilirsen…Alamazsın… faşizm AKP’ile çok ama çok derinleşti ve kökleşti, her canlı, her bitki hatta cansızlar bile doğada var olduklarına bin pişman. Bakın AKP’nin ve küresel ortaklarının yarattığı derin yaralar, yakıp yıktıkları o kadar büyük ki, AKP, dostları ve ortakları iktidardan gitseler bile bu tahribatı düzeltmek çok ama çok uzun seneler alacak.

Susma be kardeşim, isyan et.

Türkiye’mizde ve dünyada önce bir bandemi baş belası ve hemen sonrasında ABD’nin parası yanı ekonomik kriz ile boğuştuk. Bugünlerde ise iklim krizi bu coğrafyayı kasıp kavuruyor, ismi küresel ısınma.  Tüm bunlara siyasi iktidarın doğa ve çevre düşmanlığı, ağaç katliamları eklenince, birde Tanrı’nın yağmur yağdırmaması ciğerlerimiz dediğimiz ormanlarımızın kül olmasına, demografik yapının yerle bir olmasına, bizlerin sessiz dostlarının derin çığlıkları ile ölmesine seyirci kaldık, çaresizlik içinde olduk. Bu iktidara diyeceğimiz tek kelime” giderayak yakıp kül ettiniz, uçak, bucak, hangar- mangar olun” En küçük bir tahliliniz varsa, hatanız olmuşsa veya kimin varsa Allah’ından bulsun” Evet, AKP var oldukça, ülkemin başında durdukça çok daha büyük tehlikeler hemen yanı başımızda…

AKP’yi çok ama çok özetledik, yazdık hem de korkmadan kalemimizi kırmadan ve dedik ki, “bunlar insanı, doğayı sevmez. Bunların tek sevgisi sermaye, yarattıkları ise sermaye sınıfı yanı doğamıza, denizimize, suyumuza, madenlerimize ve yaşam alanlarımıza o sermayedarları ile ve gözü dönmüş, açgözlü yaratıkları ile çökmektir. Tüm bunlar yoksullaşan halkın gözü önünde oluyor. Uyanın artık, silkinin
 Ülkenin altı üstü, malı mülkü sermayeye peşkeş çekilerek talan ediliyor. Eeee senin hiç mi suçun yok be kardeşim…

Senin suçun yok mu Cengiz Holding’e peşkeş çekilen Eskencidere vadisinde olanlardan, arılar öldüğü için, arıcılıkla uğraşan köylülerin ekmek kapısı kapanmasından. İşçilerin, emekçilerin, köylülerin yoksullaşmasından, sofranıza giren ekmeğin küçülmesinden. Senin hiç mi suçun yok Marmara’daki müsilaj ve müsilajın arkasında yatan nedenlerden, ölen deniz canlılarından.

Evet bu ülkeyi hep birlikte bu hale getiren sensin, senin sessizliğindir, bari işlenmiş bu büyük günahlardan bir nebze olsun arınmak istiyorsan, düzen karşıtlarının dediğini bir kere olsun dinle. Yoksa bu dünyada yanmakla kalmayacaksın, toprağın altında bile rahat olmayacaksın.

Yaşasın bu coğrafyanın halklarının kardeşliği, kahrolsun kapitalizm ve ABD emperyalizmi.


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli