Şekerci Şekerin mi Yükseldi!

 Şekerci Şekerin mi Yükseldi!

Esenler Müftüsü Halil Şekerci yasaların ve Meclisin üstünde kendisini görerek kurmuş olduğu sosyal bir medya sitesinde bölücülük yapan yazılar yazması büyük bir kesimi üzdü.



Şekerci Şekerin mi Yükseldi!
 
Esenler Müftüsü Halil Şekerci yasaların ve Meclisin üstünde kendisini görerek kurmuş olduğu sosyal bir medya sitesinde yersiz ve zamansız yazılar yazması büyük bir kesimi üzdü.
 
Şekerci Müftü’nün şovlarından ilki olmayan taraflı yazılarına tüm tepkilere rağmen devam etmesi bir noktada Şekerci Müftü’nün saygınlığını ve tarafsızlığını da kaybettirmiştir. Bir din adamının toplumu rahatlatacak gerginliği ortada kaldıracak telkinlerde bulunması gerekmektedir. Bir din adamı haksızlıklar karşısında susmamalı ve tarafsız olmalı, cesaretli olmalıdır. Bir din adamı ülkeyi soyanlara, kul hakkı yiyenlere Allah katında nasıl hesap vereceklerini hatırlatmalıdır. Şekerci ise siyasal iktidara hoş görünmek için yaptığı beyanatlarla, gezi direnişçilerine haclı ordusu,
 
1Mayıs emek bayramına katılan emekçilere vatan haini benzetmesi yaparak siyasal bir üslup takınmaktadır. Hiç de din adamına yakışmayacak bir ruh halı göstererek birilerine şirin gözükmek peşine düşmüştür. Bu düşkünlüğünü bir an evvel düzeltmemesi durumunda toplumu derinden yaralamaya devam edecektir. Yakın Tarihten habersiz olan Sayın Müftünün idamı CHP ve MHP’nin kaldırdığını söylemesi taraflı ve asılsız, gerçekleri yansıtmayan bir söylemdir. Bu söylemler Topluma fayda yerine ayrışma, bölünme ve ötekileştirmeyi getiren siyasal bir üslup örneğidir. Din âlimine asla yakışmayacak sakıncalı bir tutumdur. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimizin mecliste aldıkları bir karar olduğunu, meclis kararlarını da vatan hainliği ile suçlayan Sayın Müftü meclisin yüceliğinde dil uzatması manidardır. Kaldı ki idam cezası kalktığı dönemde CHP Mecliste yoktu.
 
Bizim anladığımız kadarıyla Müftümüz din işlerini bırakarak siyasi şov yapıyor, aynı zamanda AKP İktidarının nimetlerinden nasıl yararlanırım düşüncesinde midir? Kendilerine kalsa Tarihteki bütün savaşların ve olumsuzlukların sorumlusu olarak CHP’yi gösterecekler.

 
Şekerci Müftü’nün sosyal medyada yayınladığı yazılarından sansürsüz alıntılar.





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli