SP, KHK'lar kavgaya, dövüşe, çatışmaya yönlendirecek

 SP, KHK

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim İstanbul’daki Yerel Basın’la bir araya geldi. Sevim, “696 sayılı KHK ile Türkiye’de karışıklığa sebep vereceğini, iktidarın en büyük desteğini kutupl

 
SP, KHK’lar kavgaya, dövüşe, çatışmaya yönlendirecek
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim İstanbul’daki Yerel Basın’la bir araya geldi. Sevim, “696 sayılı KHK ile Türkiye’de karışıklığa sebep vereceğini, iktidarın en büyük  desteğini kutuplaşmadan aldığını” söyledi.
 
İl Başkanı Abdullah Sevim konuşmasında  “ülkemiz OHAL çerçevesinde KHK’lar ile yönetiliyor. Son olarak biliyorsunuz ki, adeta insanımızı sokakta kavgaya, dövüşe, çatışmaya yönlendirecek bir KHK yayınlandı. Bu 696 sayılı KHK’ya göre; “Resmi güvenlik görevlisi olamasa da Teröre sıradan insanlarda müdahale edebilir ve bu müdahale neticesinde yargılamaya da tabi olmaz” anlamına gelecek bir karar alındı”
 
Başkan Sevim, “Bizim bu ikazlarımızı kendilerine düşmanmışız gibi algılatıyorlar. Biz dostuz, dostlar acı söyler. İnsanlarımızda sanki bir büyü var, bu mantıkla ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza iyilik yapmış olmayız.  İttifak yapmayacağız ve başkanlık seçimini biz kazanacağız”  diyerekte iddialı konuştu.
Sevim “Sorunların konuşularak çözüleceğine inanıyorum.. Bizi AK Parti’nin karşısındaki mensupları gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu bir yarıştır. Halkımızı kim daha iyi ikna ederse yarışmayı o kazanacaktır. Bizim inancımıza göre de Hayır da yarışmaktır.” dedi.
Teröre de değinen Başkan Sevim “Öldürende öldürülende bizim evladımızdır. Nasıl bir aşı veriyorlarsa bu insanlar kendilerini dağa çıkmaya mecbur oluyorlar. Dağa çıkanlar bu iktidarda doğan çocuklardır. Terörle mücadele değil teröristle mücadeledir. Terör olan sebepleri ortadan kaldırmak gerekir.” dedi.
İŞSİZLİK YATIRIMLA ÖNLENİR
Başkan Sevim işsizliğide gündeme alarak ” İşsizlik üretime dayalı yatırımlarla önlenir. İktidar IMF’nin kendilerine verdikleri reçeteyi aynen uygulamaktadır. Osmanlı döneminde kurulan tüm fabrikalar arsalar karşılığında satıldı. Alanlar, şehirler batıya doğru büyüyünce fabrikaların arsaları fabrikadan daha değerli hale geldi. Devlet özelleştirme şartı koşmadığından işçilerin tazminatlarını ödeyerek kapattılar. Diplomalı işsizler yol yapmakla değil fabrika yapmakla üretimle ilgili yatırımlar yapmakla önlenir. Türkiye’deki Tarım arazilerini değerlendirmeden yurt dışından buğday ve mercimek ithal etmek zorunda kalıyoruz. Sudan’da arazi kiraladık. Cumhurbaşkanımızın çılgın projelerinden biridir. Orada üreterek tahıl üretmek zorunda kalmayacağız. Allah aşkına bu kadar arazilerimiz boş duruyor.” diyerek yanlış uygulama olduğunuda ifade etti. Mehdi Eker’in Fransa’dan aldığı madalyayı da eleştirtirdi.
KORKUNÇ ADALETSİZLİK VAR
Gelir adaletsizliğini de dile getiren Başkan Sevim  “Korkunç adaletsizlik var. Kimileri parayı nereye harcayacağını düşünürken kimileri de asgari ücretle geçinmeye çalışan geçim sıkıntı çeken bir uygulama ile karşı karşıyayız. Yoksulluk sınırı 5.500 ₺ oldu.” dedi.  Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2 katına çıkmasını da eleştiren Başkan Sevim, “Biz inanıyoruz insanlar bir tarağın dişleri gibidir. Refahyol hükümeti döneminde adaletli dağıtılan denk bütçenin yapıldığını mevcut hükümetin bütçesinin açık verdiğini, fazla para verdiklerinde ülkenin kayıp etmeyeceğini, harcanacağını talebin artacağını, üretimin artacağını, istihdamın artacağını, devletin vergiden de kazanacağını söylerken buna inanmak gerektiğini dile getirdi. Eğitim sisteminin ise hem kendisine hem de çevresine zarar veren insan ürettiğini dile getirdi. Başkan Sevim “Finlandiya’nın eğitim sisteminde en başarılı ülke olduğunu söyledi. Milli ve manevi duyguları hayata geçirmek istiyorsak  milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak yapmalıyız.” dedi.
İstanbul sorunlarına da değinerek İstanbul’un kaldıramayacağı, Kanal İstanbul’a çılgın projelerle 1 milyon nüfusun artacağı bir şehir olacağını, İstanbul’un çaresi yatırımların Anadolu’ya kaydırılması ile olacağını,  Erbakan hocanın Ağrı’da yaptığı fabrikaların kapatıldığını Kastamonu’daki açılan fabrikaların kapandığını da ifade etti. Ülkenin kalkınmadığını bütçenin açık verdiğini , Tek çarenin Saadet Partisi olduğunu bunun içinde çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Allah’ın yardımıyla inşallah İstanbul’un 40 belediyesini de alacağız diyerek bekle bizi İstanbul diyerek gece gündüz düşünerek projeler ürettiklerini, Milli Görüş belediyeciliğine insanlarının kavuşacaklarını söyledi.
Başkan Abdullah Sevim Gazeteci Hüseyin Çetiner’in Fatih Erbakan’ın parti kurma çalışmaları hakkındaki sorusu üzerine   “Fatih Erbakan’ın yeri Milli Görüş’ün tek partisi Saadet Partisi’dir. Burada olması içinde elimizden geleni yaptık ve yapmayada devam ediyoruz.”

 
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli