Pazarda– Sokakta- Her Yerde Yangın Büyüyor- Herkes Bunalımda

 Pazarda– Sokakta- Her Yerde Yangın Büyüyor- Herkes Bunalımda

Esenler Perşembe semt Pazar yerinde pazarcı esnafına, alışveriş yapan kuru kalabalığa bir dokunduk keşke dokunmasaydık. Ülkenin korkunç durumunu esnafın ve vatandaşın fotoğrafını ellerimiz titreyerek çektik.

Esenler semt pazarında yoğun bir kalabalık vardı. Yoğun kalabalığın ellerindeki poşetlerin yarım olarak Pazar yerinden ayrıldığını gördük. Hiç alışveriş yapmadan semt pazarından ayrılan vatandaşların burukluğuna şahit olduk.

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ. BATTIK BİTTİK”
 Pazarcı esnafına sorular yönelttik, aldığımız yanıtlar şöyle: Fiyatlarda geçen haftaya göre herhangi bir artış söz konusu değil. Bunun nedeni ise, Pazar alışverişine gelenler çok ama alışveriş yapanı yok denilecek kadar fazla. İnsanlarımız alışveriş yapmayınca ürünlerinde fiyatları artmıyor. Sizler bu kuru kalabalığa bakmayın alışveriş yapan ve cüzdanından para çıkartan vatandaşların ellerine bakın, ellerinin titrediğini her ödediği kuruşta yüreklerine hançer saplandığını göreceksiniz. Bizlere sıra gelince durumumuz hiç iyi değil.


Pandeminin ilk günlerinde yetkililer sadaka verir gibi küçük bir yardım yaptılar. Şimdi onu da kestiler. Evimize ekmek götürmek zorlaştı, evimize ekmek götüremiyoruz. Battık bittik. Vergiler, çocuklarımızın okul giderleri, mutfak masrafları, doğalgaz ve kira giderleri vallahi ödemek mucize oldu, yetkililer gelsinler yerinde vatandaşın durumunu görsünler. Öyle ekranlarda sallamakla bizlerin sıkıntıları bitmez, bizler çaresiziz. Diyerek esnaf sıkıntılarını sıraladı.

EMEKLİYSEN VEYA ASGARİ ÜCRETE MAHKUMSAN YAŞAMAK SANA HARAM!
Semt pazarlarının alışveriş yapan vatandaşlarımıza sorduk: Bakınız, eskiden fileleri dolu olarak eve giderdik, şimdi gramla alışveriş yapıyoruz. Yaşam şartları o kadar zorlaştı ki her kuruşu harcarken ince hesap yapıyoruz. Hele hele kiracıysan, emekliysen veya asgari ücrete mahkumsan bu işlerin içinden çıkamazsın ve bir kilo meyve alacağın yerde gramla alışveriş yaparsın. Semt pazarları bizi ayakta tutan bütçemize önemli destekler sunan yerlerdir. Ama gelinen durumda öyle zorlaştı ki yoksullaşan biz olduk ve yoksullaşan insanlar olarak bizler sahipsiz kaldık. Sorun bu insanlara verilecek cevap vallahi sahipsiziz diyenlerin sayısına şaşıracaksınız.

 

Pazarda– Sokakta- Her Yerde Yangın Büyüyor- Herkes Bunalımda
  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli