PSAKD Esenler Şubesi Kongresini Yaptı

 PSAKD Esenler Şubesi Kongresini Yaptı

PSAKD Esenler Şubesi 13. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Genel kurula tek liste ile gidildi ve eski başkan Fahrettin Erdoğan, PSAKD Esenler Şube başkanlığına genel kurul üyelerinin oyları ile seçildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Esenler Şubesi Cemevi 13. olağan genel kurulunda alevi canlardan Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya  İBB’de yaptığı konuşma nedeniyle eleştirel tepkiler vardı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin genel kurulu iki tavan arasına sıkışmiş dernek merkezinde gerçekleşti. Genel kurulun divan başkanlığını Mustafa Gürsoy yaptı ve genel kurulun yapıtlığı salonda kırklar meclisi üyelerinden Mustafa Gürsoy’a, Eski Başkanlardan Nadir Çatar’a ve Yusuf Erdaloğlu’na verdikleri emekten dolayı birer plaket sunuldu.

“SORUNLARIMIZI ÇÖZMEYENLERE HESAP SORARIZ”
Genel kurulda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Ankara delegesi ve Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin üyesi Sezgin Kartal, “ Esenler’de yaşayan aleviler olarak bizleri uzun yıllardan beri haklı talebimiz var. O talebimiz bizlere bir cem evi yapılması konusuydu. Yerel seçimlerde bu haklı talebimizi Esenler belediye başkanı Göksu, gündeme aldı ve bizlere cemevi vereceklerini sözünü vermişti. Bizleri AKP’ile işbirliği içinde olmakla eleştirenler oldu ama biz kim iktidardaysa onlarla konuşur, sorunlarımızı anlatır ve sorunlarımızın çözümü için uğraşırız. Sorunlarımızı çözmeyenlere ise hesap sorarız. Biz her yerde söylüyoruz ve burada da söylüyoruz aleviler Yezit’lerle iş tutmaz mücadele yaparlar. Bizlerin yaptığı ve bundan sonra da yapacağı mücadele Esenler’de haklı talebimiz olan bir cemevine kavuşmak olacak. Bizleri sıradan bir dernek görenler yanılıyorlar, bizler bu ülkenin demokrasisiyiz, bizler ülkemizin adaletiyiz” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı