Öztrak, "CHP'nin Altı Ok'tan Biri Laikliktir" Siz Şeriatçı mısınız?'

 Öztrak,

CHP parti sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından, iktidarın provokasyonunu, fiili şeriat polisliği uygulamasını ve LGBTİ+'ları hedef gösteren gerici kampanyayı es geçip iktidarın saldırılarını örtül

Kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı direnişin sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başını çektiği ve AKP’li yöneticilerle İslamcı çevrelerin tırmandığı homofobik ve şeriatçı bir saldırı kampanyasına dönüştü.

Ortada bir saldırı ya da aşağılama unsuru yokken Kabe, Şahmaran figürleri ve gökkuşağı bayraklarının yer aldığı bir resim “dini değerlere saldırı” ilan edilerek 5 öğrenci gözaltına alındı, LGBTİ+’lar sapkın ilan edildi, LGBTİ+ derneklerinin kapatılması için kampanya başlatıldı.

Hangi alçak provokasyon?

Peki parti amblemindeki altı ok’tan biri laiklik olan anamuhalefet CHP’nin tepkisi ne oldu? CHP parti sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından, iktidarın provokasyonunu, fiili şeriat polisliği uygulamasını ve LGBTİ+’ları hedef gösteren gerici kampanyayı es geçip iktidarın saldırılarını örtülü olarak onaylayan bir mesaj paylaştı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı