Onurkent'lilerden İsrail'e Protesto

 Onurkent

23 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde "Onurkent Eğitim, Kültür Ve Dayanışma Derneği" tarafından İsrail`in Gazze`de yaşanan Filistin Halkına karşı yürütmüş olduğu saldırıları yoğun k



Onurkent’lilerden İsrail’e Protesto

23 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde "Onurkent Eğitim, Kültür Ve Dayanışma Derneği" tarafından İsrail`in Gazze`de yaşanan Filistin Halkına karşı yürütmüş olduğu saldırıları yoğun katılımın olduğu bir yürüyüş ile protesto edildi.

Kayaşehir Yolu "Kültür evi Otobüs Durağı" önünde başlayan yürüyüş Nurettin Topçu Caddesi boyunca ilerleyerek Olimpa AVM önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Yürüyüşe Onurkent`liler yoğun bir ilgi gösterdiler. 

8Temmuz’dan beri tüm dünyanın gözü önünde Gazze’ye bombalar yağdıran Siyonist İsrail devleti yüzlerce Filistinliyi katletti.  Günlerdir devam eden hava saldırılarından sonra kara saldırılarıyla katledilenlerin sayısı hızla artıyor.
Ülkemizde ve dünyada İsrail’in Gazze’de katliam yaparak kan gölüne çevirmesine karşı eylemler ve tepkiler sürerken  hiçbir yaptırım uygulanmayan İsrail pervasızca katliamlarına devam ediyor diyerekyapılan açıklamanın tam metni aşağıdadır.


Gördünüz!
Biliyorsunuz!
İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde işgal altındaki Filistin halkına saldırıyor. Kadınları, çocukları, yaşlıları ve sivilleri katlediyor. Okulları, evleri, hastaneleri ve kamu binalarını yerle bir ediyor. Masum ve silahsız bir halkı aç, susuz ve ilaçsız bırakıyor. 

Özetle söylemek gerekirse İsrail, tüm dünyanın gözlerinin önünde insanlık suçu işliyor. 


Aslında İsrail, bu katliamı tek başına gerçekleştirmiyor. Emperyalist devletler de İsrail`in yanında. İsrail ile karanlık ve kirli ilişkileri olan emperyalist devletlerden hiç biri, Gazze`de ki kan gölünü, katledilen sivil halkı görmüyor. Onların tek gördükleri petrol! Ortadoğu`yu yalnızca petrol olarak gören bu devletler, sistemli ve planlı bir şekilde yıllarca dinsel ve mezhepsel ayrılıkları körüklediler. Terör örgütlerini desteklediler. Böylelikle bölgesel çatışmalar yarattılar. Daha sonra da bu çatışmaları önlemek ve demokrasi getirmek bahanesiyle bölgeye müdahale edip kan gölüne çevirdiler. 


İşin özünde İsrail, bu emperyalist siyaseti planlayan devletlerin bekçi köpeğinden başka bir şey değil. İsrail`in Filistin`i cehenneme çeviren silah teknolojisinin arkasında bu devletler var.
Filistin`e gökyüzünden bomba yağdıran F–16`lar ve Apache`leri üreten İsrail`e satan ABD! Bölgedeki bütün istihbarat bilgileri Kürecik`teki NATO radar üssü aracılığıyla İsrail`e aktarılıyor.


İsrail`in arkasında yalnızca silahlı destek yok. İdeolojik ve siyasal destek de var. Bu nedenlerle İsrail, uluslararası toplumun önüne kendisini savunduğu yalanıyla çıkabiliyor. İsrail`in bu yalanını ABD ve müttefikleri de propaganda malzemesi yapıyorlar. 
Ama güneş balçıkla sıvanmaz. Emperyalizmin oyununu artık herkes biliyor. Filistin halkının nasıl vahşice katledildiğini artık herkes görüyor. Bu katliama karşı çıkmak, yalnızca İslam ve Arap dünyasının değil, insanlığın yarattığı evrensel kültürden payını alan herkesin görevidir.

Irkçılığın her türlüsüne, her türlü din ve mezhep ayrımcılığına, terörizme, faşizme ve Siyonizm’e karşı çıkmak; barışı kardeşliği be bir arada yaşamayı savunmak "insanım" diyen herkesin boynunun borcudur.
Bu anlayışla, İsrail`in Filistin halkına karşı uyguladığı katliamı şiddetle lanetliyoruz!
Tüm siyasi partileri, Filistin Halkının yaşam haklarını umursamayan hasta ruhlu İsrail yöneticilerine karşı daha aktif bir şekilde karşı çıkmaya çağırıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, İsrail ile olan siyasi ve ticari ilişkilerini sonlandırmaya, Kürecik radar üssünü kapatmaya davet ediyoruz.

Irak petrolünün Türkiye üzerinden İsrail`e gönderilmesine derhal son verilmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail devletinin güvenliği için çalışan Amerikan Jewish Committe’den aldığı Cesaret Madalyası nı iadeye davet ediyoruz.


İsrail yöneticilerinin sivil halka uyguladıkları katliamdan dolayı uluslararası mahkemede yargılanması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`ni bu konuda öncülük yapmaya davet ediyoruz.

Refah sınır kapısının açılması hayati önemdedir. Hükümetimizi bu konuda göreve davet ediyoruz.
Kahrolsun Siyonizm.

Yaşasın Filistin Halkının Özgürlük Mücadelesi.
 
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı