Meclis'te Gündem İbrahim Turhan Lisesi

 Meclis

Esenler Belediye Meclisi 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi Ocak Ayı Meclis Toplantılarının 8 Ocak Perşembe gününe ait ikinci birleşimi Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığı'nda toplandı.


Meclis'te Gündem İbrahim Turhan Lisesi

Esenler Belediye Meclisi 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi Ocak Ayı Meclis Toplantıları'nın 8 Ocak Perşembe gününe ait ikinci birleşimi Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığı'nda toplandı.

İmza karşılığı yapılan yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın talebiyle İbrahim Turhan Parkı’nın içerisine Öğretmen Lokali yapılmasıyla ilgili Hukuk-İmar- Palan ve Bütçe Komisyonu’nun 14 No’lu raporu CHP’li meclis üyelerinin itirazı üzerine sözlü tartışmalara neden oldu.

Kılıç: "Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk"
Raporla ilgili görüşlerini belirtmek için ilk sözü CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç aldı. İbrahim Turhan Parkı’nın içerisine yapılan inşaat ile ilgili soru önergesi verdiklerini hatırlatan Kılıç kısaca sözlerine şu şekilde devam etti;

Orası eğitim alanıdır! 
“Biz daha önceki toplantılarda İbrahim Turhan Lisesi’nin bahçesine yapılan inşaat ile ilgili bir önerge vermiştik. Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın’da o inşaatı Belediye'nin yaptığını ve amaçlarının da parkın korunmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bizde böyle bir şeye gitmeyin orası eğitim alanı diye itiraz etmiştik. Nitekim gelinen noktada bizim haklılığımız ortaya çıktı ve bizde bu konuyla alakalı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Şimdi ben soruyorum bu yerin tapusu Esenler Belediyesi’ne verildi mi? Verildiyse tapu tescil tarihini istiyoruz. Yok, biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük ve onlarla bir protokol yaptık. Ve buna binaen bu inşaatı yapıyoruz diyorsanız o zaman yapılan protokolün bir örneğini tarafımıza vermenizi istiyoruz. Öğretmenler lokalinin iki lise arasına sıkıştırılıp yapılması sizce uygunumdur? Biz diyoruz ki her türlü sorunu mecliste çözelim bizim sorumluluğumuz da olsun. Ancak bizi zorluyorsunuz sorunların çözümünü başka yerde aramaya çalışıyoruz”dedi.

Türk: "Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek parka dönüştürdük" 
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç’a cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi Orhan Oğuz Türk ise, “Evet, söylendiği gibi burası ortaöğretim alanıdır. Bu yer daha önce atıl bir durumdaydı. Hem öğrenciler hem de Esenler halkı burayı kullanamıyordu. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme neticesinde parka dönüştürdük.

Bildiğiniz gibi biz bazı parklarımızın içerisine gençlerimizin kullanabilecekleri gençlik merkezleri yapıyoruz. Bu parkta da bir ihtiyaç oluştu ve bizde bu yere öğrencilerin kullanabilecekleri bir gençlik merkezi için inşaata başlamıştık. İlçe Milli Eğitim’den de oraya Öğretmenler Lokali yapılması yönünde bir talep geldi. Bugün de oylayacağımız kararla birlikte bu yeri Öğretmenler Lokaline çevirmek istiyoruz” diye konuştu.

Usta: "Önergeden üç gün sonra lokal yapılması talebi geliyor"

Meclis kaçak yapıya kılıf bulma merkezi değil. AKP’li Meclis Üyesi Orhan Oğuz Türk’ün ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta çok sert konuştu. “Bu Meclis kaçak yapıya kılıf hazırlama merkezi değil” diyen Usta sözlerine şu şekilde devam etti;

“Daha önceden atıl durumdaki o alanı Esenler Belediyesi yeşil alana çevirdi ve vatandaşların kullanımına açtı. Bizde buna hiçbir şey demedik ve teşekkür ettik. Daha sonra o alanın içerisine bir inşaat yaptınız. Bizde soruyoruz ne yapıyorsunuz, neden yapıyorsunuz? Diye ama her defasında çeşitli isimler adı altında bir şeyler yapıldığını söylüyorsunuz. Bu günde o yere Öğretmenler Lokali yapılacağını söylüyorsunuz. Şimdi bizim verdiğimiz önergeden üç gün sonra o yerle ilgili Öğretmeni Lokali yapılması talebi geliyor.
Yani 9 Aralık 2014 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın talebiyle o yere Öğretmenler Lokali yapılması noktasında bugün Meclisimize bir taleple geliniyor. Şimdi soruyorum o binayı neden kurtarmaya çalışıyorsunuz? Sizin derdiniz nedir? Şerli bir arazi üzerine o inşaat ruhsatsız yapılıyor. Kaçak inşaat yapıyorsunuz ve kaçak inşaata da kılıf uyduruyorsunuz. Evet, kayıtlara geçsin kaçak yapılan yapıya kılıf hazırlıyorsunuz. Bu Mecliste kaçak yapıya kılıf hazırlama merkezi değil. Bizi de bu tür şeylere alet etmeyin. Biz zaten bu konuyu savcılığa da taşıdık. Ayrıca burası şartlı bağış yapılmış bir yerdir ve Milli Eğitim alanı haricinde hiçbir amaçla kullanılamaz. Bununla alakalı da gerekli çalışmaları yapacağımızı bildiririz”

Son olarak söz alan AKP’nin meclis üyesi Trabzonlular Derneği Başkan yardımcısı ve eski belediye başkanının ortaklarından olduğu söylenen Sadık Öner: Üç Meclistir aynı konular dile getirilerek algı oluşturuluyor. Yaptıkları çalışmaları anlayamayan ve çamur siyasetinin bir tezahürü olsa gerek dışarıda çözüm arayacaklarını söylüyorlar, sivil toplum kuruluşları için olumsuz beyanlar verdiklerini görmekteyiz”dedi.

Öner’in bu konuşmasını meclis toplantısından sonra Meclis başkanı Murat Gülkıran “kendisine ilk defa söz verdim sataşmalarında dolayı kendisini uyaracağım böyle bir konuşma yapacağını düşünseydim…”dedi.

Meclis Üyelerinin raporla ilgili görüşlerini bildirmelerinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İbrahim Turhan Parkı’nın içerisine Öğretmen Lokali yapılmasıyla ilgili Hukuk-İmar- Palan ve Bütçe Komisyonu’nun 14 No’lu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı