Malatya'da Olmayan Kayısı Esenler'de dağıtıldı!

 Malatya

Esenler'de düzenlenen "Kayısı Festivali"nde vatandaşlara 3 ton kayısı dağıtıldı. Şifa kaynağı olan kayısılardan almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.


Malatya’da Olmayan Kayısı Esenler’de dağıtıldı!

Esenlerde düzenlenen Kayısı Festivali’nde vatandaşlara 3 ton kayısı dağıtıldı. Şifa kaynağı olan kayısılardan almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi'nin ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)Esenler Şubesi olarak birlikte düzenlediği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale Esenler Belediye Başkanı Göksu ve Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal başta olmak üzere siyaset, sanat, spor, iş dünyasından davetli ve vatandaşlar katıld
ı.


Bu yıl Malatya’da beklenenden az hasat veren kayısı nedeniyle ‘Kayısının kayıp yılı’ olarak ilan edilmesi de festivalin sloganını “Malatya’da yok, Esenler’de çok” olarak ifadelerinde bulunuldu. AKP’lilerin dışında kimsenin davet edilmediği gözlerden kaçmadı. Etkinliğe katılan bazı vatandaşlar rahatsızlıklarını şöyle ifade ettiler” MASTÖB; sanki AKP’ nin yan kuruluşu gibi ayrıcada kendilerinin söylediği gibi olmayan kayısının festivali mi olur diyerek tepkilerini ifade ettiler. Festival, Mehteran takımı ve Halk Oyunları gösterilerini sergilemesiyle başladı.


“Malatya Kayısısı Ülke Tanıtımı İçin Önemli Unsur”

Festival'de konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, Malatya’da yaşanan kayısı sıkıntısına rağmen 3 ton kayısının halka dağıtılacağını ifade etti. Göksu, yetiştirilen kayısının ülkenin tanıtımında önemli bir unsur olduğunu ifadelerinde bulundu. Başkan Göksu, “Malatya’nın kayısı bereketini bu sene Esenler'e getirdik. Malatya, siyasi tarihimize baktığımızda bu ülkenin her zaman yerli ve milli siyasetine en büyük desteği vermiş ve devletin önemli yatırımlar almasını sağlayan önemli merkez haline gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri önceden hazırlanmış stantlarda vatandaşlara kayısı dağıttı.



Festival'in son bölümünde ise Türk Pop Müziği'nin sevilen isimlerinden Kutsi, söylediği şarkılarla katılımcılara doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı.

  




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli