Koç, Tüm karanlıklar sanatla aydınlanır'

 Koç, Tüm karanlıklar sanatla aydınlanır

​ Ozan İsa Koç, kendi imkanlarıyla açtığı bağlama evinde hem ozanlık geleneğini yaşatıyor hem de geleceğin nesillerini yetiştiriyor. Koç,” Tüm karanlıklar sanatla aydınlanır. Ulu önderimiz M. K. Atat&


Koç, “Tüm karanlıklar sanatla aydınlanır”

Ozan İsa Koç, kendi imkanlarıyla açtığı bağlama evinde hem ozanlık geleneğini yaşatıyor hem de geleceğin nesillerini yetiştiriyor. Koç,” Tüm karanlıklar sanatla aydınlanır. Ulu önderimiz M. K. Atatürk’ümüzün dediği gibi Sanatçı, dokunulmazlığı olan ve her şeyden önce özgür olan bir yapıdadır” bu söylem bize gerekli cesareti verdiği gibi, gideceğimiz yolu, varacağımız hedefi göstermiştir”

 
Ozan İsa Koç,”Sanatçı, dokunulmazlığı olan ve her şeyden önce özgür olan bir yapıdadır. Atatürk, Toplumsal yaşamı, cumhuriyetçilik, ulusçuluk, devletçilik, halkçılık, laiklik, devrimcilik olmak üzere altı temel ilkede yorumlamış. Sanatın yönetimi ile politikasını bu çerçevede düşünmüş ve sanatı bu altı açıdan değerlendirmiş. Bende diyorum ki, ülkenin aydınlanma, bağımsızlığı, eşit ve özgürce bir yaşam mücadelesinin varlığı ve yolu sanattan ve sanatçıdan geçer.
 
Bizler sanatçıyız, sazımızla, sözümüzle yol gösteririz, ülke sorunlarına kayıtsız kalmayız. Gençlik geleceğimizdir, gençlik hayat damarlarımızdır. Gençlerimiz uyuşturucunun, madde bağımlılığının esiri değil toplumun faydalı özgür ve çağdaş bireyleri olmaları için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Esenler gençliği sokaklarda değil kültür evlerinde, hijyenik mekanlarda sanat yapmalı. Gençlerimize ve sanatçılarımıza devlet imkanları sunulursa karanlıkları yırtar aydınlığa çıkarız. Ülkeyi yönetenler ve ben yurttaşım, Cumhuriyetçiyim, ben aydınlanmadan yanayım diyen kim varsa üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse mesele kalmaz.
 
Bakınız bu ülke bizim, bu çocuklar hepimizin. Onların yarınları ve gelecekleri bizim elimizde, ülkenin geleceği ise gençlerimizin elindedir. Biz sanatçılar teröre, savaşlara ve diğer müdahalelere sazımızla, sözümüzle en güzel cevabı verenleriz. Biz sanata, sanatçıya, eğitime her şeyden daha çok önem vermeliyiz. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli