Kaya CHP'de buyruk mu işleyecek, hukuk mu işleyecek?'

 Kaya CHP

Kaya, "Salonda partililer birbirine soruyor “Bundan sonra CHP’de buyruk mu işleyecek, hukuk mu işleyecek? Demokratik bir partinin tüzüğe saygılı özgür üyeleri mi olacağız, yoksa kapı kulları mı olacağı

37.İstanbul İl Başkanlığı kongresinde Canan Kaftancıoğlu, Türkiye’nin en başarılı ilçe başkanı Ütebay’ı ve feodal ilçe listesini adam yerine koydu. Esenler 2 Kurultay delegesi ile avundu. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Yönetimine, Esenler İlçesinden kimseyi almayarak ödüllendirdi.

Esenler ilçe başkanı ütebay ve feodal kardeşlerin ( Kaymakçı’ların) üstünü çizen Kaftançioğlu yine ana yüreği diyerek il yönetimi yedek listesine iki kişiyi yazarak önemli bir ödül daha verdi ve Esenler’de başarılı çalışmalar yapanları onore etti. 

CHP Esenlerin siyasi duayenlerinden, ilçe kongresinde feodal ilişkilerle, dinsel ve mezhepsel kumpaslarla başa çıkamayan, divan başkanının ayak oyunları ile seçim kaybı yaşayan Cemal Kaya, 37. olağan il kongresini değerlendirdi ve sosyal medya hesabından açıklama yaptı…

“CHP İL KONGRESİ KADDAFİ ÇADIRINI ANDIRAN BİR YERDE YAPILDI”
Kaya, “İstanbul 37. olağan il kongresi yapıldı Bizde Esenlerden kongreye destek vermek için salondaydık.  Ne desteği diye sorarsanız oralarda kalabalık yaptık, bizimde desteğiniz bu kadar. Kongrede gördüğüm manzara karşısında çok çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. İstanbul 25 yıl sonra yerelde CHP’nin yani bizimde içinde siyaset yaptığımız partimizin kongresinde çıkacak sonucu heyecanla bekledik. Ancak kongrenin yapıldığı mekan herhalde Deprem korkusu ve can güvenliği bakımından Canan Hanım tarafından tercih edildi ben çözemedim Büyük bir Kaddafi çadırını andıran bir yerde yapıldı, partili arkadaşlarımız bu işi yani mekanı beğenmedi ama yapacak bir şey yoktu istemeye istemeye olsa da salonu doldurdular.  Kongre salonunda o eskiden yaşadığımız coşku yoktu, birde buna sevgisizliği eklediğimizde doğal olarak alkış yapan birliktelikte olmadığını yaşadık.


“CHP’DE BUYRUK MU İŞLEYECEK, HUKUK MU İŞLEYECEK?”
Kaya, "Salonda partililer birbirine soruyor “Bundan sonra CHP’de buyruk mu işleyecek, hukuk mu işleyecek? Demokratik bir partinin tüzüğe saygılı özgür üyeleri mi olacağız, yoksa kapı kulları mı olacağız?” Evet,  salonda bulunan delegelerin ve partililerin kafalarında oluşan algı “demokrasi yok siyaset yok çünkü İstanbul il kongresi tek Adayla yapılacaktı, yetkililer böyle istemiş ve karar vermişlerdi. Günler öncesi ilan edilmişti hal böyle olunca ve tek adaylı kongre yapılırsa elbette o mekanda siyaset konuşulmaz demokrasi işletilmez ve umutlar kaybolur. Böylede oldu.

“TABANIN, ÖRGÜTÜN, HALKIN BEKLENTİLERİNİN KONUŞULMADIĞI KONGRE “
Kaya, "Salonda yapılacak tek iş ise, siyaset konuşulmuyorsa bölge milletvekilleri ve İBB ye yeni atanan ve görevde bulunan dostları görmek onlarla konuşmak, onlara temas etmek ve  halkımızın, partili arkadaşlarımızın istek ve taleplerini onlara anlatmak ve çözüm bulmalarını istemek olacaktı.  Ne yazık ki o imkanı da bulma şansımız olmadı. Salonu düzenleyen irade üye ile seçilen Milletvekilleri ile İBB de ataması yapılan, yani halkın sorunlarını anlatacağımız bürokratların arasına set çektiler, bariyer koydular. CHP İstanbul il kongremizde ne siyaset konuşuldu ne umut konuşuldu.  Tabanın, Örgütün, Halkın beklentilerinin konuşulmadığı, emekçilerin sorunlarının tartışılmadığı, halka ve partililere iddialı bir iktidar mesajı verilemediği kongrede heyecan da yoktu.

Fiziki ortamın da olumsuz olması nedeniyle organizasyon çok kötüydü. Yapılan konuşmalar dinlenemedi bile. Herkes' in ortak görüşü, böyle bir kongrenin CHP' ye yakışmadığı idi. İktidara yürüdüğünü söyleyen bir partinin söylemleri ve iddiaları yoktu ortada” dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli