Kadıgil: Saray Rejimi'nden kurtulmak elzemdir

 Kadıgil: Saray Rejimi

AKP'nin ekonomi politikalarını eleştiren ve enflasyonun tek nedeninin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen TİP Sözcüsü Sera Kadgıil, "'Saray Rejimi'nden kurtulmak elzemdir' diyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de genel ücret haline gelen asgari ücret için yılbaşında belirlenen rakam yüksek enflasyon karşısında ezilirken, yıl ortasında yapılan "ek zam" ile asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı ve bir kez daha açlık sınırının altında kaldı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de ekonomideki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'e konuşan ve "Bizim için en büyük problem asgari ücretin kaç lira olacağı değil, ülkenin yüzde 55’ine yakınının asgari ücretle çalışıyor olmasıdır" diyen Kadıgil, "Asgari ücret en düşük tecrübeli işlerdeki başvuru ücreti. Ancak 20 yıllık metal işçisi de asgari ücretle çalışıyor; avukatlar, mühendisler de asgari ücretle çalışıyor. Bir genel ücrete dönüştü. Asgari ücretin mantığı kalori hesabı üzerinden yapılır. Asgari ücret şu anda açlık sınırının altında olmasıyla asli mantığından da çıkmış durumda. Kabul edilemez buluyoruz" ifadelerini kullandı.

'SARAY REJİMİ'NDEN KURTULMAK ELZEMDİR'

AKP'nin ekonomi politikaları için "'Perşembenin gelişi çarşambadan belli' derler. AKP, neoliberal politikaların bayrak taşıyanı olarak getirildi" değerlendirmesinde bulunan Kadıgil, "O yüzden 'Saray Rejimi'nden kurtulmak elzemdir' diyoruz" diye konuştu.

'ENFLASYONUN TEK BİR NEDENİ VAR, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'

İktidar tarafından ekonomik krize ilişkin söylemleri eleştiren Kadıgil, "Diyorlar ya 'Tüm dünyada kriz varmış, her yerde enflasyon yükseliyormuş' Enflasyonun diğer ülkelerden 15 kat yükselmesinin tek bir nedeni var, onun adı da Recep Tayyip Erdoğan" derken, "Kendini her şeyden mesul gören her şeye cevabı olduğunu söyleyen ancak henüz bir üniversite diplomasını bile göremediğimiz Erdoğan. Bizim tek hedefimiz diğer muhalefet kuvvetleri gibi bu saçma rejimlerden ülkeyi kurtarmak" vurgusunda bulundu.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli