IŞİD'cilere ücretsiz tedavi, katliam mağdurlarına binlerce liralık fatura'

 IŞİD

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Katliamında yaralılar için “terör mağduru” yazısı göndermemesini Meclis gündemine taşıyan Eren Erdem, yaralı IŞİD çetecilerinin ücretsiz tedavi edildiğini hat


“ IŞİD’cilere ücretsiz tedavi, katliam mağdurlarına binlerce liralık fatura”

Sağlık Bakanlığı’nın Ankara Katliamında yaralılar için “terör mağduru” yazısı göndermemesini Meclis gündemine taşıyan Eren Erdem, yaralı IŞİD çetecilerinin ücretsiz tedavi edildiğini hatırlattı.

Ankara Katliamının üzerinden 15 gün geçmesine karşın Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere yaralıların “terör mağduru” olduğuna dair bir talimat göndermemesi ve hastanelerin “adli vaka” kaydı alıp yaralılara on binlerce lirayı bulan masraf çıkarması Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırladı. Önergede şu sorular yer aldı:

1. Ankara Katliamında yaralanan kişilerin tedavi masraflarının karşılanmasına yönelik herhangi bir talimat verilecek midir?

2.  Benzer şekilde daha önceki Reyhanlı, Diyarbakır ve Suruç katliamlarının mağdurlarına sağlık ihtiyaçları noktasında destek verilmiş midir?

3. Ciddi bir yaralanma sonucu ömür boyu tedavi olması gereken veya protez kullanması gereken katliam mağdurlarına ilişkin herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

4. Yaralı IŞİD militanları ücretsiz tedavi edilirken, açıkça yönetim zafiyetinin olduğu bu saldırıda yaralananlar neden ücretsiz tedavi edilmemektedir?

5. Yaralananların kayıtlarda “terör mağduru” olarak değil, “adli vaka” olarak geçmesinin gerekçeleri nedir? Yönetiminizce IŞİD, terör örgütü olarak görülmemekte midir?

6.  Katliam sonrası ciddi travma yaşayıp psikolojik destek görmesi gereken mağdurlara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?
7.      
Ankara Katliamında yaralananlar için hastanelerin talebi: ‘Otelcilik hizmeti’ parası Sağlık Bakanlığı, katliam mağdurlarına bakmıyor: Yaralıya 26 bin TL masraf çıkardılar.

Katliam mağduruna hastane faturası (3): ‘Hem bombalıyorsunuz, hem para mı talep ediyorsunuz?’
TTB: ‘Katliam mağdurlarından neden tedavi masrafı alınamaz’
 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli