Havaalanı'nda Hak Sahipleri Tepkili

 Havaalanı

Göksu, "Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşümde ah almayacağım" demişti ama hak sahipleri Belediye Binası'na haklarını aramak için gittiler ve beddua ettiler.


Havaalanı'nda Hak Sahipleri Tepkili
 
Göksu, "Havaalanı Mahallesi'nde kentsel dönüşümde ah almayacağım" demişti ama hak sahipleri Belediye Binası'na haklarını aramak için gittiler ve beddua ettiler.
 
Esenler Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşümündeki 
hak sahipleri Salı günü saat 14:00'de Esenler Belediyesi'ne kandırıldıklarını iddia ederek başkan Göksu ve yetkililerden bilgi almak istediler. 

Belediye'ye gelen hak sahiplerini ilk karşılayan Belediye Başkanı'nın korumaları oldu. Uzun tartışmalar sonucunda Belediye Başkanı yerine Kentsel Dönüşüm Müdürü ve daha sonrasında ESKON Genel Müdürü vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Tepkili hak sahipleri bir türlü ikna olmayarak Belediye Başkanı'nın ve yetkililerin kendilerini kandırdıklarını söyleyerek yüksek sesle tepkilerini dile getirdiler.
 

Biz bu lafları çok duyduk
Hak sahiplerinden bir kadın, “Benim muhatabım Belediye Başkanı'dır, onunla görüşmek istiyorum. Yaptığımız protokolde benim yerim 96 m2 'ydi, bana 103 m2 'lik daire sözü verildi, fark olarakta 18.000 TL ödeyeceğime yönelik bir anlaşma yapmıştık. Şimdi ise 18000TL fark ödüyorum, 103 m2 yerine 96 m2 daire veriyorlar. Ben şimdi soruyorum benden alınan bu fark neyin nesi? Yeter artık bıktık sizin yalanlarınızdan!” dedi. 
 

Biz aptal değiliz bizi kandıramazsınız
Bir başka hak sahibi ise, “Başkan başlangıçta bizim ile anlaşmak için gece gündüz yanımızdan ayrılmıyordu. Şimdi ise kendileri ile görüşmek istiyoruz ancak karşımıza koruma ordusu çıkıyor. Kendilerine ulaşmak mümkün değil. Bizim ile anlaşmak için her sabah kahvaltı soframıza misafir olan Başkan aşımızı ekmeğimizi yedi ve bize "ben sizin ahınızı değil duanızı almak istiyorum" diyordu. Şimdi ise yanlış yaptığını düşünerek ekmeğimizi, aşımızı ve verdiğimiz oyları helal etmiyoruz” dedi.
 
Bir başka hak sahibi ise feryat ederek, "Sizler bize bilgi vermelisiniz, biz buraya geliyoruz ama siz bizden kaçıyorsunuz. Cuma günü Başkan'ın bizim ile toplantı yapacağını söylüyorlar. O güne kadar neden bekleyelim? Yoksa dersinize çalışarak bize yeni umutlar veya yalanlar mı hazırlayacaksınız? Bıktık artık sizin verdiğiniz boş sözlerden ve vaatlerden” dedi.
 

Bir türlü ikna olmayan hak sahiplerini Kentsel Dönüşüm Müdürü, Cuma günü yapacağımız toplantıda sizleri bilgilendireceğiz  diyerek ikna etmeye çalıştı ve bilinen geçmişteki konuşmaları tekrarlayıp durdu.

ESKON Genel Müdürü Abdülkadir Şengör’e hak sahiplerince yöneltilen 94 m2 evlerimizi 54 m2 'ye nasıl düşürdünüz sorusuna ise Şengör, "Biz yapmadık Emlak Konut yaptı" diyerek topu taca atmaya çalıştı.
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli