HÜSEYİN KOÇ YAZDI

 HÜSEYİN KOÇ  YAZDI

Her yıl yeni yıla girerken seviniriz acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız yıla güle güle yenisine hoş geldin deriz. Amma giden yıl eskirken bizi eskittiğinin de farkında olmayız

 

 

 

kopra_hk@hotmail.com

ESENLERDE MUTLU YILLAR

Her yıl yeni yıla girerken seviniriz acısıyla tatlısıyla geride bıraktığımız yıla güle güle yenisine hoş geldin deriz. Amma giden yıl eskirken bizi eskittiğinin de farkında olmayız.  Birde gelen gideni hep aratıyor,  Bu gidişle  bu seneyi bile arayacağız. Hâlbuki bu seneden hiç memnun olmamıştık.

2011′den çıkış mı enteresandı yoksa 2012′ye giriş mi tartışılır… Bitiş mi felaketlerle doluydu, yoksa başlayış mı? En nihayetinde saman yolu galaksisinde bir zerre bile olamayacak kadar küçük güneş sisteminde, üzerinde “yaşam” barındırdığını düşündüğümüz bir gezegenin kendi güneşi etrafındaki turunu tamamlamasını kutluyoruz,

Biz insanlar ömrümüzden yılları yerken, cebimizdekini bitirirken, birileri hakkımızı yerken, aç kalıp yoksullaşırken mutlu olabiliyoruz. Bu nasıl bir iştir ben anlamış değilim.

Yeni bir seneye girdik. Ömrümüzden koca bir yıl uçtu gitti bu bir yıl süresince ne hayaller kurmuş ne umutlar beslemiştik. Şimdi gelen yılı coşkuyla, heyecanla karşılıyor atılan havai fişeklerle, şişelerle, tabak tabak çerezlerle, halaylarla türkülerle gelen yılı hoş beş ediyoruz. Yoksulumuzu, yoksulluğu ve daimi arkadaşı televizyonu ile birde umut bağladığı 5/1 biletiyle baş başa bırakıyoruz.

Yeni yıl Esenlere de geldi yoksuluyla, zenginiyle esenlerlilerde haklı olarak bir geceliğine de olsa coştu mutlu oldu. Ama o geceden sonra bu mutluluk rüya oldu, hayaller yine aş oldu, iş oldu umutlar umutsuzluk oldu.

Esenlerde yaşayanlar için yeni yıl çok iyi bir yıl olup olamayacağını şimdiden tahmin etmek zor olmasa gerek. Sokakları işsiz kaynayan, Üniversitede okuyan çocuğuna burs dilenen, cezaevinde yatan eşine adalet arayan, Kentsel dönüşümde yıllarca biriktirdiği elinden gidecek diye korkan, emekli maaşına zam bekleyen yani yığınla sorunu olan esenlerlileri gelen yeni yıl mutlu edebilecek mi.? Bekleyip göreceğiz.

Elbette benimde 2012 den beklentilerim var dileklerim var. Yeni yılın bolluk bereket getirmesi, Terörün bitmesi, yargının bağımsız olması, depremde insanların ölmemesi, Fenerlerin olmaması, gazetelerin Taha özgür yazabilmesi, halkımızın yoksullaştırılarak sömürülmemesi, kula kulluk yapılmaması en büyük temenimdir.

Siyasi partilerden ise özellikle tapan hareketinin öncüsü olduğunu zannedenlerin kendilerine umut bağlayanların umudu olmalarını,  hantal çalışmayarak ilçelerindeki gelişmeleri değerlendirerek, projelendirerek çalışmalarıdır. Öyle hakkı olmadan ellerine uyduruk bir onurluk belgesi alarak hem parti seçmenlerini hem de İl Başkanlarını % 14 oyla kandırmalarının başarı sayılmayacağını kabullenerek vicdanları ile baş başa kalmaları benimde naçizane yeni yıldan beklentilerimdir. Yine beklentim kimse kimseyi kandırmasın yalan söylenmeyen bir yıl olsun 2012. Sahte gözyaşları dökenlerin yılı olmasın bu yıl.

 Ben yeni yıla güzel duygu ve niyetlerle girmeye hazırım,  son dakikada uyuyup kalırsam dürtükleyin de  UYANIK girelim yeni yıla. UYANIK olduklarını sananlarda bilsinler ki onları da uyutanlar çıkacaktır...

Bizi uyutan ilçe yöneticileri, koltuk işgalcileri, şahsi çıkarlarını düşünenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Tüm yurt severler Devrimcilere 2012 de uyanık KALIN… Diyoruz.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı