Göksu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor.

 Göksu

Esenler Belediye Başkanı Göksu bir televizyon kanalında yaptığı talihsiz açıklamaya Esenlerdeki Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi partilerden tepkiler çığ gibi büyüyor.


Göksu'ya tepkiler
çığ gibi büyüyor.



Esenler Belediye Başkanı Göksu bir televizyon kanalında yaptığı talihsiz açıklamaya Esenlerdeki Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi partilerden tepkiler çığ gibi büyüyor.






Göksunun yaptığı açıklama üzerine Atatürkçü Düşünce DerneğiMarmara Bölge Sorumlusu Dr.Ahmet Metin bugün öğle saalerinde Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstü önünde Siyasi Parti temsilcileri ile yaptığı basın açıklamasında “Ülkemiz Cumhuriyet Ülkesidir, bunun dışında düşüncesi olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.” Diyerek sert tepkide bulundu.
 
Metin; “Esenler İlçemizin tek meydanı olan Cumhuriyet Meydanının ismini değiştirerek Rabia Meydanı olması, bir caddeye de Mursi nin adı verilmesi konusunda Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tevfik Göksu'nun verdiği beyanatı şiddetle kınıyoruz.Belediye Başkanı ve mensubu olduğu İktidar Partisi artık Cumhuriyet ve Laiklikliğe karşı yaptığı bütün hareketleri bırakmalıdır.İktidarın yaptığı ötekileştirme, ayrışma Türkiyeyi bölme hareketinden biran önce vazgeçmelidir.Bu kamplaşmalar Ülkemizi iç kargaşaya ve savaşa sürüklemektedir. Türkiye'nin bu kadar çok iç ve dış sorunları varken meydan isimleri ile, Milli Bayramlarla, eğitim sistemi ile uğraşması yazıktır.

Belediye Başkanını ve İktidarı son defa uyarıyoruz.Ülkemizi yüzyıllar öncesine götürecek bu tür hareketlere müsade etmeyeceğimizi, bu hareketler karşısında aşağıda belirtilen partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile karşı duracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.”

Basın Açıklamasına Katılan Siyasi Kurumlar
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Demokrat Parti

 



 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli