Esenler'liler Bin TL İle Koronavirüsü Deldi

 Esenler

İstanbul’un çoğu ilçelerinde olduğu gibi bugün Esenler’de de 'de halk “Evde kal” uyarılarına uymadı. Tüm uyarılara rağmen halkımızın büyük bir kesimi bildiğini okudu. Esenler PTT&rsquo

Koronavirüs nedeniyle tüm yayın organlarının “EVDE KAL” sloganıyla başlattığı kampanya bugün Esenler’de ve İstanbul’un bazı ilçelerinde delik deşik olsu. Emniyet mensuplarının, yazılı ve görsel basının, yetkililerin tüm uyarılarına kulak tıkayan bazı kesimler yapılan uyarılara ve hükümetin yayınladığı tüm genelgelere rağmen bugün sokaktaydı.
 
Koronavirüs vakaları hızla artarken, tüm dünyaya yayılan korona virüsü ile ilgili ülkeler önlemlerini arttırmaya devam ederken bu vurdumduymazlığın sebebi 1000 liralık bayram ikramiyesi gösterildi. Yetkililer 1000 lira bayram ikramiyesinin bankalara ve PTT’lerden alınması için vatandaşlara bildirimde bulunmalarının artından oluşan izdiham, uzayan kuyruklar salgının yayılmasına neden olacak bir göründü sergiledi.
   
1000 lira bayram ikramiyesini almak için sokağa, bankaların önüne, PTT binasında sıraya girenler olduğu gibi, keyfe keder olsun diyerek veya bana bir şey olmaz diyenlerinde sokakta olduğu bir gün yaşadık. PTT binalarının önünde beklemekten bunalan bazı vatandaşlar hırsını çalışan memurlara küfrederek veya olay çıkararak attı. Güvenlik görevlilerinin insan üstü gayretleri bunalan vatandaşları sakinleştirmeye yetmedi. Meydanların boş olması beklenirken fuzuli insanların buralarda dolaşması ise dikkatlerden kaçmadı. Polis araçlarının evde kalın uyarıları kimsenin umurunda olmadı.
 
 Yetkililer, ülkede durumun kötüleşmemesi için vatandaşların dışarıya çıkmamasını istedi. Belediye ekipleri ve polis ekipleri sokaklara inerek vatandaşlara "Evde kalın" çağrısı yaptı.


 Burası Bağcılar PTT önü...

 

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli