Esenler'li Sosyalistler Nikâhta Buluştu

 Esenler

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin genel başkanı Alper Taş TKP Genel Başkanı Erkan Başkan, İstanbul Bakırköy spor sosyal tesislerinde, Esenlerin saygın sosyalist, yurtseveri, devrimcilerinden Haydar Erdem’in biricik kı

 Esenler’li Sosyalistler Nikâhta Buluştu
Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin genel başkanı Alper Taş TKP Genel Başkanı Erkan Başkan, İstanbul Bakırköy spor sosyal tesislerinde, Esenlerin saygın sosyalist, yurtseveri, devrimcilerinden Haydar Erdem’in biricik kızının nikâh şahitliğini yaptılar. Haydar Erdem’in kızı Özdeyiş Ertem, Yalcın Satılmış ile kıyılan nikâhla birlikte hayatlarını birleştirdiler. 
  
Hayatlarını birleştiren Ertem ve Satılmış çiftin nikâhına çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında ÖDP genel başkanı Alper Taş TKP genel başkanı Erkan Başka’nınyanı sıra solun tüfekleri bir araya geldiler, geçmişe ait anılarını tazelediler. Davetliler arasında Esenler ağırlıktaydı. Haziran hareketinin önderlerinden A. Rıza Güzel, Hasan Kırmızı, Hasan Toprak, Metin Şahin, CHP Bakırköy Belediye meclis üyesi Muzaffer Şahin, CHP Esenler eski ilce başkanı Cemal Kaya, Meclis üyesi Mustafa Ustanın yanı sıra kalbi solda atan çok sayıda davetli katıldı.
 

Çiftlerin nikah şahitlerinden Alper Taş,şeyh Bedrettin destanındave Nazım Hikmet'in kosmos'un kardeşliği adına isimli şiirinde geçen"yemeğimi, suyumu, toprağımı paylaşırım ama yârimin yanağı sadece benimdir arkadaş, kusura kalma" sözlerini yüksek sesle haykırarak çiftlere evlilik müessesesinin ne kadar önemli olduğunu, kutsallığını anlattı.


 

 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli