Esenler'in Bütçesine Muhalefetten Hayır

 Esenler

Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Ekim Ayı Meclis Toplantılarının Ekim ayına ait ikinci oturumu, 16 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da yapıldı.


Esenler’in  Bütçesine Muhalefetten Hayır
 
Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Ekim Ayı Meclis Toplantıları'nın Ekim ayına ait ikinci oturumu, 16 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da yapıldı.
 
Esenler Belediye Meclisi 5 yıllık bütçe ile birlikte Stratejik Plân ve Performans Raporlarını görüşerek Esenler Belediyesi’nin 2015 Yılı Stratejik Planı ve 276 Milyon 837 bin TL’lik 2015 Yılı Tahmini Bütçesini oy çokluğu ile kabul etti.
 
Bütçe görüşmelerinde Esenler Belediye Başkanı Göksu Esenler'in bilim merkezi olacağını ve Esenler'de yaşayanların %90’nın mutlu olduğunu söyleyerek önemli projeler hazırladıklarını söyledi.
 
Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun konuşmasında şöyle dedi: ”Bu gün burada beş yıllık stratejik plan oylanacak Esenler'in geleceğini ilgilendiren bu plan gideceğimiz yere bizi en kestirmeden götürecektir. Bu planda üç temel eksen üzerine oturmaktadır. Toplumsa, Kurumsa, Kentsel gelişimedir. Bir şehre vizyon katmak istiyorsanız bu kurumların alt yapısını oluşturmalısınız.
 

Bilgi şehrinin alt yapısını oluşturduk
Esenler'de çok ciddi değişimler oldu. Ve önemli mesafeler kat ederek önemli hedeflere ulaştık. Bilgi şehrinin alt yapısını oluşturarak kurumsal alt yapıyı güçlendirdik. Gençlik merkezleri, Aile danışma merkezleri açtık. Spor ve kütüphaneler açarak toplumsal gelişmenin alt yapısını bitirdik. Çocuk sakağı ile dünya bizi örnek alarak çocuk dostu kategorisine aday olduk. İkinci bahar kıraathanesi açtık. Şimdide dede tourun merkezi, Anne ve Çocuk Üniversitesi yanında Baba Üniversitesi açacağız. Türkiye'de bir ilk model yapıyoruz, devlete ait tüm birimleri bir araya toplayarak hizmet vereceğiz.
 
Esenler'de yaşamaktan mutlu olanlar %85 -%90 lardadır
Daha önce Esenler'de yaşamaktan mutlu olan sayımız %62'lerde iken bu gün %85 -%90' lara gelmiştir. Birçok mahallemizde kaymalardan dolayı arsa kayıpları var bu kayıplara 9,5 trilyon ödedik, geriye kalan %40 kaynağı bulamıyoruz. Esenler'e master plan yapacağız. Askeri bölgenin takası için gerekli görüşmeleri ve mutabakatı sağladık.30 Ekim'de MGK Kurulu'ndan sonra dosya imzalanacak. Kentsel dönüşümde temel mesele siyasi akıldır, siyasilerimiz kendilerini revize etmeleri gerekiyor. Bütçenin büyük bir bölümü yaklaşık 81 trilyonu yatırımlara ayrılmıştır. Yapacağımız yeni yatırımların maliyeti bir katrilyondur. Yeni kaynaklar bulacağız yoksa büyük yürüyüşe devam edemeyiz. Kaynakları en verimli şekilde kullanmamız lazım beş yıl sonra burada değişik şeyler konuşcağız”



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli