Esenler'i 7 ayda dolandırdılar

 Esenler

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tüm özverili çalışmaları ve uyarılarına rağmen önlem almayan bazı vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geliyorlar.

 
Esenler’i 7 ayda dolandırdılar

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tüm özverili çalışmaları ve uyarılarına rağmen önlem almayan bazı vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geliyorlar. Esenler’de adeta cirit atan dolandırıcılar yaklaşık 7 ay içerisinde vatandaşları soyup soğana çevirdiler.
 
Yaklaşık 7 ay içerisinde 100’e yakın dolandırıcılık ve hırsızlık olayının yaşandığı Esenler’de vatandaşlar artık komşularına bile güvenmez hale geldi. Son olarak iki gün içerisinde Esenler’de 3 ayrı dolandırıcılık olayı yaşandı.
 
Esenler’de son yaşanan 3 ayrı dolandırıcılık olaylarıyla ilgili yetkiler yaptıkları açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler;
 
1-)27.08.2015 günü Polis Merkezimize müracaatta bulunan Suriye Uyruklu A.M.A ve kızı F.G; 27.08.2015 günü saat:14.30 sıralarında ikametlerinde iken oğlunu bakkala gönderdiğini, bakkal dönüşü oğlunun kapıyı açarak içeriye girdiğini ancak kapı kapanmadan içeriye 40-45 yaşlarında 1.60-1.65 boylarında siyah-beyaz etek gri penye baş örtülü ve yine 40-45 yaşlarında 1.60-1.65 boylarında iki şahsın girdiğini, kendilerinin de mahalleden komşusu sanarak seslerini çıkarmadıklarını ve şahısların evin içerisinde oturduklarını, daha sonra şahıslardan birinin kucağındaki 1 aylık bebeğini kucağına alarak ‘maşallah, ne kadar tatlı ama bebeğin kırkı çıkmadan senin tas ile kırk sefer başından su dökmen lazım’ dediğini, şahsın kendilerinden tas istediklerini, tası getirdiklerinde üzerlerinde bulunan altınları çıkarmalarını istediklerini ve üzerlerinden çıkardıkları 5 adet altın bilezik bir adet altın kolyeyi şahıslara verdiklerini, şahısların içmiş oldukları su bardağını talep ettikleri tası bir poşete koyarak evden çıkarak koşarak gittikleri peşlerinden koştuklarını ancak şahısların cadde üzerinde bekleyen plakasını alamadıkları lacivert veya siyah koyu renkli araca binerek uzaklaştıklarını beyan etmişlerdir. Olay ile ilgili tahkikata başlanmıştır.
 
2-)28.08.2015 günü Polis Merkezimize müracaatta bulunan V.F. 28.08.2015 günü saat:18.00 sıralarında Atışalanı Caddesinde ATM'den para çektiğini, yan ATM'de 35-40 yaşlarında, 160-165 boylarında, 65-70 kilolarında, kısa saçlı bir şahsın telefonla konuştuğunu, daha sonra yanına geldiğini ve ATM'nin 200 TL para kabul etmediğini, 200 TL bozmasını istediğini, bunun üzerine parayı bozduğunu, aradan çok zaman geçmeden aklına şüphe düştüğünü ve yakında bulunan bir bakkala giderek paranın sahte olup olmadığını teyit ettirdiğini, bakkal çalışanının paranın sahte olduğunu söylediğini beyan etmiş olup, tahkikata başlanılmıştır.
 
3-)28.08.2015 günü Polis Merkezimize müracaat eden M.K. Zeytinburnu ilçesinde işyerinin olduğunu 28.08.2015 günü saat 12:30 sıralarında görsem tanıyabileceğim 35-40 yaşlarında, 165-170 boylarında, 75-80 kilo, beyaz düşmüş siyah saçlı, esmer tenli, kirli sakallı bir erkek şahıs işyerine geldiğini, kendisini Mustafa olarak tanıttığını ve kendisine konfeksiyoncu olduğunu söyleyerek 4.000 TL değerinde kot kumaşı almak istediğini söylediğini, bunun karşılığında kendisi ile 9 top kot büyüklü küçüklü mavi renk kot kumaşı vermek üzere anlaştıklarını, şahsın örnek almak istediğini ve kendisine bir kot kumaş parçası verdiğini, şahsın ben bunu yıkatacağım beğenirsem alacağım diyerek işyerinden ayrıldığını, aynı gün saat 15:30 sıralarında kendisini Mustafa olarak tanıtan şahsın arayarak kumaşları beğendim, malları Bağcılar-Esenler kavşağına getir, orada elemanım alacak dediğini, bunun üzerine 9 top kumaşı araca yükleyerek Bağcılar-Esenler kavşağına gittiğini, kavşakta 23-28 yaşlarında, 160-165 boylarında, 80-90 kilolarında, esmer tenli, siyah saçlı, bir erkek şahsın kendisini görünce yanına geldiğini ve Mustafa abi beni gönderdi diyerek aracına bindiğini, şahsın yol tarif ederek birlikte Esenler Menderes Mahallesinde bir depo önüne geldiklerini ve depo önünde bulunan kaldırıma 9 top kumaşı bıraktıklarını, kumaşları indirirken 40-45 yaşlarında, 160-165 boylarında, 65-70 kilolarında, esmer tenli, siyah saçlı bir erkek 3. bir erkek şahsın geldiğini, malları kaldırıma indirdikten sonra 3. şahsın malları indirdikleri yerde beklediğini, kavşakta erkek şahısın aracına tekrar bindiğini ve Mustafa abi 2 sokak ileride parayı size verecek dediğini ve yine yol tarif ederek kendisini dolaştırmaya başladığını ve Esenler meydana kadar dolaştırdıktan sonra kapalı bir caddeye girdiklerini, aracı park ederken şahsın araçtan indiğini ve ortadan kaybolduğunu ve dolandırıldığını anladığını beyan etmiş olup, konu ile ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı