Esenler'deki dönüşüme İş Bankası'ndan Kredi Desteği

 Esenler

İŞ Bankası 17 Ekim'de Esenler Belediyesi'nin iştiraki olan ESKON A.Ş ile imzalayarak tanıttığı, Bankacılıkta ilk olan “Kentsel dönüşüm konut/işyeri yapım ve konut/iş yeri güçlendirme kredisi”yle kentse


  7-24Esenlerhaber

Esenler'deki dönüşüme İş Bankası'dan Kredi Desteği

 
Esinder şirket merkezinde gerçekleştirilen protokole, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci ve İş Bankası Bireysel Bankacılık Satış Müdürü F. Cem Eyüboğlu katıldı. 
 
İş Bankası, 17 Ekim'de Esenler Belediyesi'nin iştiraki olan ESKON A.Ş ile imzalayarak tanıttığı, bankacılıkta ilk olan “Kentsel dönüşüm konut/işyeri yapım ve konut/ iş yeri güçlendirme kredisi”yle kentsel dönüşümün başladığı Esenler'deki konut sahipleri için bu kez Esinder Yapı A.Ş. ile iş birliğine gidiyor.

 


Bina Sahiplerine Uzun Vadeli Ve Konut Kredisi

Yeni kredilendirme modeli ile riskli bina sahiplerine uzun vadeli ve konut kredisi koşulların da ucuz imkân sağlanacağını İş Bankası Bireysel Satış Müdürü Fehmi Cem Eyüboğlu ifade etti. Aynı zaman da 120 aya kadar vade inşaat maliyetinin tamamı kadar bir limit kullanma imkânın yanında vergi ve fon dan dan muaf olarak dosya masrafsız kredi kullandırıla bileceğini söyledi.
 
Bu kredilendirmede yıllık %4 faiz oranı olacak. Yapılacak müteahhit ödemeleri nedeniyle kredi bedelleri peder pey müteahhitlere kullandırılacak, kullanımı bekleyen kredi bedelleri nedeniyle oluşan getiri de, riskli yapı sahiplerine verilecek kredilerin faiz oranlarına indirim olarak yansıtılacak.
 
Depreme Dayanıklı Evler Yapılacak
 
ESİNDER AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, programda yaptığı açılış konuşmasında desteklerinden dolayı Belediye Başkanı'na ve Esenler kamuoyuna teşekkür etti.  Ercan, "Bir yıl boyunca bu kredi üzerinde çalışıyorduk. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Bu kredi ile vatandaşımız bir ödeme yapacak ama 60 bin liralık dairesini verecek 60 bin liralık ödeme yapacak ve 200 bin liralık yeni, depreme dayanıklı eve sahip olacak. Ayrıca inşaat süresince kira yardımında bulunulacak. Kentsel Dönüşüm projesi tek taraflı yapılamaz. Her kesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Ben bu vesileyle Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Aydın: Bizim Dönüşüm Taahhüdümüz Yoktu
 
Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ise, ”Seçim zamanında taahhütlerimizin arasında Kentsel Dönüşüm projesi yoktu ama dönüşüme de duyarsız kalamazdık diyerek Esenler'de 6 bölgede yaklaşık 230 dönüm alanda Kentsel Dönüşüm için projelendirme yaptıklarını ifade etti. Dönüşüm projesinde başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu kredinin Esenler halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
BİZ DE DESTEKLİYORUZ
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise yaptığı konuşmasında kentsel dönüşümün kanayan bir yara olduğunu ifade etti.. Başbakanımızın dönüşümde ilk kazmayı Esenler'den vurdu ve Esenler'de dönüşüm 4 koldan devam ediyor. ESİNDER'in kurulması da Esenler için önemlidir. Ne zaman bir sosyal proje gerçekleştirsek, ESİNDER projelerimize destek veriyor” dedi.
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli