Esenler'de Garip Bir İntihar Girişimi!

 Esenler

Esenler Havaalanı Taşocağı Caddesi üzerinde bulunan bir binanın çatısına çıkan 43 yaşındaki Özcan Bahadır, intihar girişiminde bulundu.

Haber /Hüseyin Koç


Esenler'de Garip Bir İntihar Girişimi!

 
Esenler Havaalanı Taşocağı Caddesi üzerinde bulunan bir binanın çatısına çıkan 43 yaşındaki Özcan Bahadır intihar girişiminde bulundu.

İntihar girişiminde bulunan vatandaş, binanın çatısından yazdığı mektupta Başbakan'a, Belediye Başkanı'na ve düzene övücü sözler söylüyor. Elinden ekmek teknesinin alınmasından dolayı bunalıma girdiğini iddia eden bu şahısın ne yapmak istediğini  anlamak mümkün olmadı.  

Havaalanı Mahalle Parkı karşısında bulunan binanın çatısına çıkan Bahadır'ı gören çevre sakinleri olayı polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekiplerin uzun uğraşları sonucu ikna olmayan Özcan Bahadır’ı gazeteciler ikna ederek çatıdan aşağı indi.

 

IMG_0642 (450 x 300)

Önce Kaldırttı Sonra Geri Koydurttu

Çatıda bulunan bahadırın isteği Esenler Belediye Başkanı M.Teyfik Göksu’nun olay yerine gelmesi ve kulübesinin geri getirilmesiydi. Göksu’nun farklı bir programının olmasından dolayı olay yerine belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya geldi.
 
IMG_0643 (450 x 400)

Vatandaşla yapılan uzun pazarlık sonucu bir hafta önce Çetinkaya’ya bağlı bulunan zabıta ekiplerince yerinden kaldırılmış olan kulübe Çetinkaya’nın talimatıyla yerine geri konuldu.

IMG_0731 (450 x 300)
 
Gazetecilerden Söz Alarak Çatıdan İnmeye Razı Oldu

Buna rağmen ikna olamayan bahadır gazetecilerle görüşmek istediğini belirtti çatıya çıkan gazetecilere dert yanan Özcan Bahadır ben yaklaşık 20 bin TL çevre esnafına borçlandım 1999 yılından beri kullandığım baraka bugün elimden alındı ve seni işe yerleştireceğiz diye söz verdiler. Bir ayakkabı fabrikasında buldukları işte 750 maaş vereceklerini belirttiler. Gelsinler bu maaşla kendileri geçine biliyorlarsa bende razı gelirim. Okuttuğum iki çocuğum, özürlü babam ve çevreye 20 bin TL borcum var dedi. Sorunlarını yazacaklarını belirten gazetecilerden söz alarak çatıdan inmeye razı oldu.

IMG_0756 (450 x 300)
 

Benim Kulübemi Kaldırdınız Ve Beni Mağdur Ettiniz

Başbakan'a ve Esenler Belediye Başkanı'na yazdığı mektubu gazetecilere okuyan Bahadır, "Her vatandaş gibi ben de hakkımı istiyorum" diye konuştu.  Özcan Bahadır M.Tevfik Göksu’ya yazdığı mektupta şunları belirtti: “Sayın Başkanım ben yaklaşık 22 senedir burada hizmet etmekteyim. Bir Allah’ın kullu benden şikayetçi olmamıştır. Buna rağmen benim kulübemi kaldırdınız ve beni mağdur ettiniz. Ben bir halk gününde yanınıza geldiğimde benim yerimi sordunuz. Bende taşocağı caddesi üzerinde bulunan kulübede geçimimi sağladığımı belirttim. Sizde o teneke yer sizin mi? dediniz. Ben o teneke dediğiniz yerde çoluk çocuğumun rızkını kazanıyorum. Burayı bana eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan vermişti kendisinden Allah razı olsun” diye belirtti.
 
IMG_0750 (450 x 520)

Çetinkaya: “Rica Ediyorum Bunları Yazmayın”
 
Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, gazetecilerde ricada bulunarak haberlerin yayınlanmamasını belirtti. Çetinkaya, "Siz bu haberleri yaparsanız yarın herkes çatılara çıkar buna engel olamayız" diye konuştu.

Görüştüğümüz çevre sakinleri barakadan rahatsızlık duymadıklarını belirterek, "Bu arkadaşımız yaklaşık 20 yıldır burada ekmeğini kazanıyor hiçbir rahatsızlığını görmedik. Burada bir emekçi ekmeğinden oluyor. Bu kulübe kaldırılmadan bu insana bir çare bulunsaydı iş bu noktaya gelmezdi" diye konuştular.

 
IMG_0768 (450 x 300)



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli