Esenler'de DİSK Emekli-Senden "Geçinemiyoruz"

 Esenler

DİSK Emekli-Sen Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım ve sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanında #Geçinemiyoruz etkinliği düzenlediler ve basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında “Emekli maaşı i

DİSK Emekli-Sen Esenler şube Başkanı Abdullah Yıldırım’ın ve yönetim kurul üyelerinin organize ettiği basın açıklaması eylemi Esenler Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. DİSK Marmara bölge sorumlusu Erdinç Aslanın okuduğu basın açıklamasına, DİSK 2. Bölge sorumlusu Hikmet Yıkın ve 1. Bölge sorumlusu Fevzi Kılbal alanda yerlerini aldılar.
 
CHP, HDP, İYİ Parti ve STK temsilcileri ile birlikte vatandaşların yoğun katılım sağladığı basın açıklamasında, “Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz- Yaşasın DİSK- Gün Gelecek Devran dönecek AKP Halka Hesap Verecek- Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganları ile Cumhuriyet Meydanından İktidara seslendiler, muhalefete mesaj verdiler.

DİSK Marmara bölge sorumlusu Erdinç Aslanın okuduğu basın açıklamasından satır araları şöyle…”anayasamızın 90. Maddesini çiğnediler. Onlar sendikamızın kapatılmasıyla uğraşırlarken, veriler ülkemizde işçi, emekçi ve emeklilerin ekonomik ve sosyal koşullarının her geçen gün kötüye gittiğini görmezden geldiler.

Asgari ücretle çalışanların oranı Avrupa birliği ülkeleri içinde en yüksek olan ülkeyiz. 3,5 milyon işçi asgari ücrete dahi erişemiyor. Türkiye’de asgari ücret ortalama ücrete dönüşüyor. Türkiye’de kişi başına gelir en alt seviyesine indi.

13,5 milyon emekliyiz ve en büyük toplumsal grubuz yanı ülkemizde 7 kişiden biri emekli veya hak sahibi. Emekli aylıkları 19 yıldan beri kışı başına gayrı safi yurt içi hasılanın altındadır.  Emekliler her geçen yıl biraz daha yoksullaşıyor.

Emekliler açlık sınırının altında yaşamak için mücadele veriyorlar. Memura, işçiye, emekliye müjde” diye manşetten verilen haberler, TÜİK’in dört işleme takla artırarak açıkladığı “resmi enflasyon” rakamları şöyle dursun, asgari ücretlinin geçen seneki kadar sebze alabilmesi için 3.150 Lira olması gerekiyor” dedikten sonra  kara bir tabloyu rakamlarla anlattı ve 13,5 milyon emekli yurttaşı bu haklı talepleri almak için DİSK Emekliler Sendikasında örgütlenmeye çağırdı.  

Daha sonra alana toplanan kitle sloganlarla AKP iktidarını eleştirdiler ve meydanda düzenlenen DİSK Emekli-Sen #Geçinemiyoruz basın eylemi olaysız bir şekilde dağıldı.



 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı