Esenler'de Cinsiyet Ayrımı...

 Esenler

Esenler Belediyesi bu sene Ramazan programlarında cinsiyet ayrımı yaparak haremlik-selamlık olarak cinsiyet ayrımı yaptılar.



Esenler’de Cinsiyet Ayrımı...
 

Esenler Belediyesi bu sene Ramazan programlarında cinsiyet ayrımı yaparak haremlik -selamlık olarak cinsiyet ayrımı yaptılar.

Esenler Belediyesi'nin 6 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Ramazan etkinliklerinde bu yıl cinsiyet ayrımı yaparak alanda erkekler ve bayanların giriş kapılarını demir bariyerler ile ayırdı.

Böyle bir uygulamayla karşılaşan Esenlerli'ler şaşkınlıklarını gizlemeyerek tepkilerini dile getirdiler. Konuya ilişkin bazı vatandaşlar “Beş-altı yıldır biz burada düzenlenen programlara katılıyoruz böyle bir uygulama görmedik. Bu akşam buradaki bu uygulamanın neden yapıldığına bir anlam veremedik. Türkiye Cumhuriyeti eşitlik ilkesine göre yönetiliyor ve kadın erkek eşitliği var diye biliyoruz. Bu yapılan eşitliğe ve insan haklarına aykırı bir olaydır. Belediye bu uygulama ile ayrımcılık  yapmıştır. Sözüm ona Muhafazakârlık yapılıyor ama bu Muhafazakârlık değildir”.
 

“Ancak burada şeriat kurallarına uyuluyorsa böylesine açık alanda bayan ve erkeğin aynı ortamda bulunması da günahtır bunu da ifade istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
 

“Bir belediyenin görevi cinsiyet ayrımı yapmak değildir. Belediye'nin yaptığı Esenler halkına saygısızlıktır. Şayet bu halka karşı böyle bir ön yargı varsa bu programlarını da iptal etsinler bir daha böyle programlar yapmasınlar” diye konuştular.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı