Esenlerde Alternatif 23 Nisan Coşkusu

 Esenlerde Alternatif 23 Nisan Coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna bu sefer ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “ kutlamaları Esenlerde unutturulmak istendi.


Esenlerde Alternatif 23 Nisan Coşkusu…

Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna bu sefer ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı “ kutlamaları Esenlerde unutturulmak istendi.

Esenler Cumhuriyet Meydanında ki tören sabah 09.30’da başladı. Törene İktidar Partisi AKP başta olmak üzere İlçe Başkanı dahil Esenlerde hiç bir Siyasi parti yöneticisi, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları, meclis üyeleri katılmadılar. Törene 2012 yılında çıkan yönetmelik gereği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen bir şube müdürü çelenk bıraktı. Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yükse Ünal ve Garnizon Komutanı törene katılım sağlamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören son buldu. Protokol heyeti Kadir Topbaş Kültür merkezinde düzenlenen törene katılmak üzere Meydanda ayrıldı.



Bu Kez Çelenk Krizi Çıkmadı Ancak !..
Bu kez çelen krizi çıkmadı çünkü CHP haricinde hiçbir siyasi parti temsilcisi katılmadı. Törenden sonra Kadir Topbaş Kültür Merkezinde düzenlenen kapalı salon toplantısına Öğrenci Öğrenci velileri ve Öğretmenlerin katıldığı salonda patlayan kanalizasyon kokusu salondaki katılımcıları bir hayli rahatsız ederken orada bulunan başta Esenler Kaymakamı, Emniyet Müdürü ve birim amirlerini rahatsızlıklarını belli etmemesi dikkatlerden kaçmadı.


TBMM’nin 23 Nisan 1920’de ilk kez açılışının 95. Yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlik havasında kutlandı. Esenler Cumhuriyet Meydanında alternatif kutlama yapan CHP Esenler İlçe Örgütü tören sonunda İlçe Başkanı Cafer Turna öncülüğünde alternatif tören düzenleyerek ve çelenklerini Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Büstüne koydu. Törene İlçe Yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları katılım sağladılar. Çelenk koymanın ardından günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra tören alanında kurulan sahne de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde CHP Esenler İlçe Örgütünce düzenlenen konsere katıldılar.


Konser Türk Halk müziğinin Usta ismi Ekrem Ataer yönetimindeki halk müziği korosu Esenler halkına ve çocuklara müzik ziyafeti sundu. Konsere korunun yanı sıra TRT Türk Halk müziği sanatçıları çocuklar ve Milletvekili adaylarını eşlik ettiği bir birinden güzel halk türküleriyle alanda toplanan büyük ve coşkulu kalabalığa keyifli dakikalar yaşattılar.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı