Esenler'de 23 Nisan'a CHP Sahip Çıktı!

 Esenler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği büyük bir bayramdır.



Esenler’de 23 Nisan’a CHP Sahip Çıktı!
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği büyük bir bayramdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verdi.
 
Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin 94. kuruluş yıldönümü kutlandı…
 

Esenler’de protokol yapılmadı, ancak CHP Esenler İlçe Örgütü “Bu böyle gitmez“ diyerek ilçede sönük geçen kutlamaları coşkuya çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını anlamına uygun kutlamayı Esenler halkına yaşattı.
 
CHP heyeti, Saat 10.30 da Atatürk anıtına çelenk koydular. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını hep birlikte okudular. CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden günün Önem ve anlamını belirten kısa bir konuşma yaptı.
 
Törenlerin ardında CHP Esenler Gençlik Kolları tarafından Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen etkinlikte çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Gençlik Kolları'nın düzenlediği etkinlikte çocuklar ile birlikte alan şenlendi. CHP standının etrafında toplanan aileler ve çocuklar hazırlanan çeşitli bayalı kalemler ile yüzlerine çeşitli renklerde resimler ve Türk Bayrağı resimleri yaptırdılar. Promosyon olarak şeker, balon ve kitap dağıtıldı.
   
Esenler'deki törenlerin sakin geçmesine rağmen İstanbul’un diğer ilçelerinde bir hayli sıkıntılı geçti. Bu sene 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda çocuklar yaka paça gözaltına alındılar. 
 

İstanbul'da Eyüp Feshane’de gerçekleştirilen resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde "Berkin Elvan Ölümsüzdür" pankartı açan ve slogan atan 4 çocuk gözaltına alındı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilere ödül vermek için sahneye çıktığı sırada slogan atıp pankart açan bir erkek ve bir kız iki çocuk polis tarafından gözaltına alındı. Yaka paça götürülen 2 çocuk Ferhane’de kapalı alana alındı. Polis kapıları kapatarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.
 
2 çocuğun gözaltına alınmasının ardından tören devam ederken 1 çocuk daha slogan atmaya başladı. 3'üncü çocuk da gözaltına alınırken olayı görüntülemeye çalışan kameramanlar bir sivil polisin saldırısına uğradı. Gözaltına alınan 4 çocuğu götürmeye çalışan polislerden biri yere düştü. Yere düşmesinin ardından ayağa kalkan polis olayı görüntüleyen kameramanlara saldırdı.
 

 
 
 
 
 
 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli