Esenler eğitiminde çeteleşmeler var'

 Esenler eğitiminde çeteleşmeler var

Okulların açılmasına sayılı günler kala Esenler’deki eğitim camiası kanıyor. Eğitim camiası içerisinde çeteleşmelerin olduğunu belirten üst düzey bir yönetici, “Maalesef Esenler’de baz


Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala Esenler’deki bazı siyasi İlçe Başkanları okulları gezerek reklam amaçlı sosyal medyada kullanmak için fotoğrafı çektire dursun, üst düzey bir yönetici eğitim camiası içerisinde çeteleşmelerin olduğunu itiraf etti.

Eğitim camiasında çeteleşmeler var

Gazetemiz 7/24esenlerhabere Esenler eğitimiyle ilgili samimi itiraflarda bulunan üst düzey bir yönetici, “Maalesef Esenler’de bazı okul müdürleri ve öğretmenler kendi aralarında çeteleşmişler. Bu durum birçok eğitimciyi rahatsız ediyor. Herkesin dilindeki bu tür oluşumlar Esenler eğitimine de ciddi zararlar veriyor. Bu sorunu çözmeye çalıştığımız zaman da önümüze siyasi engeller çıkıyor. Yani kısaca elimiz kolumuz bağlı bir durumda yaşananlara seyirci kalıyoruz. Düşünebiliyor musunuz birçok okul idaresi daha üst yazı yazmasını veya üst yazıya nasıl cevap verileceğini bilmiyor. Eski yazıları kopyala yapıştır yaparak işleme koyuyorlar. Onun için daha fazla söz gerek yok sanırım” dedi.

Parası olana özel sınıf

Gazetemize açıklama gönderen Esenler’in önemli bir eğitimcisi de, eğitim camiasındaki çeteleşmeleri doğrulayarak sözlerine şu şekilde devam etti;

“Öncelikle Esenler eğitiminin yararına olacağını düşündüğümüz bu açıklamayı haberleştirmenizi sizden rica ediyoruz. Esenler’deki eğitim camiası içerisindeki çeteleşmeleri herkes bildiği için eminim sizlerde biliyorsunuzdur. İlçemizdeki belli bir zümre ve sendika yöneticilerinin usulsüz yaptığı bazı işlemler bizleri rahatsız ediyor. Bizler fazla sert ve kırıcı konuşmak istemiyoruz ama sizler buna yolsuzlukta diyebilirsiniz.

Şimdi bir okul düşünün en az 4 veya 5 kişiden oluşan müdür yardımcıları var. Ancak okul müdürü bu arkadaşlarımızı görevlendirmek yerine tüm akçeli işleri okul aile birlikleri ile birlikte kendisi yapıyor. Parası olan velilerin çocuklarını 3 bin ila 5 bin TL arasında kayıt parası alarak el altından oluşturdukları özel sınıflara kaydediyorlar. Bir nevi kendilerine yakın olan bazı öğretmen arkadaşlarımızı adeta para karşılığı velilerin gözünde ön plana çıkartıyorlar. Bu durum diğer öğretmen arkadaşlarımızı ciddi manada rahatsız ve huzursuz ediyor. Aynı zamanda okul kıyafetleri ve kaynak kitaplarıyla ilgili de bazı usulsüzlükler var. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tüm ikazlarına rağmen bu söylediğimiz olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Eğitim camiası Feyzullah Beyden de rahatsız

Hatırlayacağınız gibi haklarındaki soruşturmalar neticesinde Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Bayram Bey ve 76. Madde sınavsız atamayla görevlendirilen Feyzullah Bey görevden alındılar. Ne hikmettense Feyzullah Bey tekrar görevinde kaldı. Tabi Feyzullah Bey’in bu görevde kalması için kimin devreye girip yardım ettiğini herkes biliyor. Biz isim vermek istemiyoruz ama inanın sizlerde çok iyi biliyorsunuz o şahsın kim olduğunu. Çok açık ve net söylüyoruz Feyzullah Bey şuan ki görevinin hakkını yeterince veremiyor. Çünkü kendisi yeterli donanıma sahip değil. Sadece siyasi gücü nedeniyle o makamı işgal ediyor. Buda eğitim camiamız arasında tepkilere ve rahatsızlıklara neden oluyor”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı