ESENLERLİ Engelliler Piknikte Buluştu

 ESENLERLİ Engelliler Piknikte Buluştu

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Esenler Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) işbirliğiyle düzenlenen engelliler pikniğine yaklaşık 300 civarında bir katılım sa

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Esenler Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM)  işbirliğiyle düzenlenen engelliler pikniğine yaklaşık 300 civarında bir katılım sağlandı.  Engelliler ve aileleri doyasıya eğlendi.

Pikniğe katılan; Esenler Kaymakamı Sayın Nazım Madenoğlu, İSÖM Müdür Yardımcısı Engin GÖREN, İSÖM Esenler Birim Sorumlusu H. Mehmet KARA, Özyurt Sürücü Kursu sahibi Mehmet SİRKECİ,

Esenler Dernekler Federasyon Başkanı Mustafa KAPLAN, Erzurumlular Dernek Başkanı Ömer SAVAŞ, Kırşehirliler Denek Başkanı Nihat ÇALIŞKAN, Türk Hava Yolları Engelli Personellerinden Mehmet YILMAZ, İbrahim DOGAN ve Hasan KANDEMİR pikniğimizde bizleri unutmayarak destek vermişlerdir.

 Piknik Programı saat 13.00’ te Esenler Görme Engelliler Dernek Başkanı Ali URLU’nun kısa selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından Esenler Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı Ahmet KURT “Esenlerimizin 17 yıllık bir ilçe geçmişi olmasına rağmen yerel yöneticilerin engelli çalışmalarında bugüne dek hep günü kurtarma politikalarını izlediği son 2 yıldır Sayın Kaymakamımız Nazım Madenoğlu’nun öncülüğünde kurulan engelli dernekleriyle engelli çalışmalarının yeterli olmasa da bir aşama kaydettiğini” İfade etti. 

Daha sonra İSÖM müdür Yardımcısı Engin Gören Esenlerde İSÖM şubesinin açılmasında büyük gayretleri ve katkıları olan Esenler kaymakamı Nazım Madenoğlu’na hassasiyetleri adına teşekkür ederken Engelli çalışmalarında Esenlere daha fazla hizmetin geleceği sözünü verdi.

Esenler Dernekler Federasyon Başkanı Mustafa KAPLAN “federasyon olarak engelli çalışmalarına gerekli desteğin verileceğimizi ve bu çalışmalarda gönüllü çalışacak insanlara ihtiyaç olduğunu “ söyledi.

Son olarak konuşması yapması için kürsüye davet edilen Sayın Kaymakamımız Nazım Madenoğlu “ Engelli Derneklerinin zor şartlarda gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yaptığını Dernek çalışmalarının süreklilik oluşturması durumunda istenen sonuçların alınması kaçınılmazdır. Böylesine güzel bir günde engellileri piknik alanında bir araya getiren Engelli Derneklerine, İSÖM’ ve piknik alanı tahsisindeki katkılarından dolayı Esenler Belediyesine teşekkür ediyorum “ dedi.

Konuşmalarının ardından sahne alan Esenler Görme Engelliler Derneği Türk Halk Müziği korosu birbirinden güzel türkülerle davetlilerin takdirini kazandı. Erzurumlular Dernek Başkanı Sayın Savaş,  Esenler Ortopedik Engelliler Dernek başkanından gelen  istek üzere Erzurum yöresi türkülerinden sarı gelin türküsünü okuyarak pikniğe ayrı bir renk kattı. Ayrıca Esenler Ortopedik Engelliler Derneği üyelerinden Mahmut Çam seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla piknik alanındaki davetlileri coşturdu.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli