ESENLER MECLİSİNDE CHP‘Lİ MECLİS ÜYELERİ PARKA KARŞI ÇIKARAK TARİH YAZDILAR

 ESENLER MECLİSİNDE CHP‘Lİ MECLİS ÜYELERİ PARKA KARŞI ÇIKARAK TARİH YAZDILAR

Esenler Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde muhalefet meclis üyeleri, özellikle CHP’li meclis üyeleri park yapımına karşı çıkarak tarih yazdılar ama Esenler tarihi onların adını belki de

Esenler meclisi kasım ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde muhalefetin CHP kanat’ı  Esenlerin yeşil alana kavuşmasına karşı çıkarak şaşkınlıkları ile herkesi şaşırttılar. CHP’lilerin bu karşı çıkışları imar mevzuatını bilmedikleri gibi, konulara hakim olmadıklarını göstermiş oldu.

Esenler İlçesi, Birlik Mahallesi 753 ada 18 parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli İmar Planı tadilatı Meclise rapor olarak geldi. Mecliste CHP’lilerin karşı oldukları raporun içeriği söz konusu parselin fiili kullanım alanı Park Alanı olan parselin park alanına alınması isteniyordu. Sonradan anladığımız kadarıyla
Söz konusu yerin fiili kullanım alanı Park Alanı olan parselin park alanına alınması teklifine muhalefet karşı çıktı.

CİNER, “PLANLARA PARK ALANI OLARAK İŞLENECEK”
Konuştuğumuz AKP Meclis Üyesi Hakan Ciner: CHP’li Kemal Şahin ne biliyor da konuşuyor veya neye itiraz ettiğini kendisi anlamadığı gibi bizde anlayamadık. Bıraksınlar imar konusunda biz konuşalım, bıraksınlar teknik konularda neyin halkın yararına olduğuna teknik insanlar karar versin. Söz konusu yer Birlik mahallesinde Medipol Hastanesinin karşısındaki parsel. Şu an fiili kullanım alanı Park Alanı olan parselin AKP’li meclis üyeleri olarak insanlarımız park alanı olarak kullanmasını talep ettik ve meclise sunduk. Muhalefet bu teklife dünden evet diyerek bizlere teşekkür edeceği yerde karşı çıkmasını anlamış değiliz.  

Hakan Ciner, “Bakınız 5 binlik planlara ihtiyaç duyulmadan mekansal planlar yapım yönetmenliğinin 24. Maddesine uygun olarak 1/1000’lik tadilata girdik, mevcut lejantından belediye hizmet alanı olan mevcut lejantı olan bu yerin park alanı olarak tadıla edilmesi için meclise getirdik. Mecliste görüşüldükten sonra İBB’ye gitmesi gerçekleşecek. Anlayacağınız bu parselde park alanından başka bir işlem yapılmayacağını söyledik. Bu alan halkın yararlanacağı bir alan olması muhalefeti, özellikle CHP’li meclis Üyesi Şahin’i rahatsız etmesi bizlerin umurunda değildir. Halkın nefes alabileceği bir alanın Esenler halkına kazandırılmasına bizler sevindik ve yerin İBB’nin veya Esenler Belediyesinin olup olmadığının ne önemi var!  Burası planlara park alanı olarak işlenecek, olaya yalnız park alanı olarak bakmak doğru değil, bu yer aynı zamanda afet toplanma alanı olarak Esenlere ev sahipliği yapacak.

İŞTE CHP’LİLERİN KARŞI ÇIKTIĞI RAPOR
01.11.2o21 tarihi ve E-76391977-000-33137 sayılı Başkanlık emri.
İlgili Başkanlık emri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 16 Ocak 2020 tarih ve 6 nolu kararına istinaden Esenler İlçesi, Birlik Mahallesi 753 ada 18 parselin “BHA (Belediye Hizmet Alanı) + MM (Mahalle Merkezi) E:3.00 TAKS: 0.50 Alandan çıkarılarak “Park Alanı” lejantına alınması amacıyla 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı çalışmalarının yapılması talep edilmiştir.


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli