ENGELLİ ÇOCUKLARIN PİKNİK KEYFİ

 ENGELLİ ÇOCUKLARIN PİKNİK KEYFİ

Esenler’de yaşayan engelli çocuklar, aileleriyle birlikte Göktürk Piknik Alanı’nda piknik yaptı. Güneşli ve sıcak bir günde doğayla iç içe olmanın keyfini yaşayan çocuklar, hep birlikte o

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


ENGELLİ ÇOCUKLARIN PİKNİK KEYFİ

 
Esenler’de yaşayan engelli çocuklar, aileleriyle birlikte Göktürk Piknik Alanı’nda piknik yaptı. Güneşli ve sıcak bir günde doğayla iç içe olmanın keyfini yaşayan çocuklar, hep birlikte oyunlar oynayarak şarkılar söylediler.
 
Esenler’de yaşayan engellilerle yakından ilgilenen ve onlara her zaman destek olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, engelli çocukları aileleriyle birlikte Göktürk Piknik alanına götürdü.


Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın ve Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Çelik’in de katıldığı piknikte,  engelli çocuklar, keyifli bir gün geçirdiler. Belediyeye ait servislerle evlerinden alınarak piknik alanına götürülen çocuklar, havanın da günlük güneşlik olmasını fırsat bilerek doğayla iç içe bir ortamda piknik yapmanın tadını çıkardılar. Şehrin gürültülü ortamından uzaklaşıp kuş sesleri arasında güzel bir gün geçirmenin mutluluğuyla çam, köknar, gürgen ve meşe başta olmak üzere birbirinden farklı ağaçların arasında ve Göktürk Gölünün etrafında piknik yapan çocuklar, oynadıkları oyunlarla da stres atıp coştular.


                  

 
ŞARKILAR SÖYLEYİP OYUNLAR OYNADILAR

Öğle saatinde kendilerine ikram edilen yemekleri afiyetleri yiyen engelliler, yemek sonrasında da göl çevresinde gezinerek gördükleri manzaraların fotoğraflarını çektiler.

Günün ilerleyen saatlerinde ise;  engellilerin bazıları püfür püfür esen rüzgârın etkisiyle ağaçlara kurulu hamaklarda sallanırken; bazıları da şarkılar söyleyerek hep birlikte pikniğin tadını çıkardılar.  Görme engellilerden bir gencin sazıyla birlikte söylediği türkülerle de hoş vakit geçiren engelli çocuklar, kendilerini müziğin ritmine kaptırarak gönüllerince eğlendiler.
Aileleri ile birlikte unutmayacakları bir gün yaşayan çocuklar, akşam saatlerinde yine servislerle Esenler'e döndüler.
 


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli