Dönüşüm Döner Ayran Oldu

 Dönüşüm Döner Ayran Oldu

Esenlerin AKP’li Belediye Başkanı Göksu, bugünlerde oldukça saldırgan. Kendisini eleştirenlere tahammül edemeyen Başkan, CHP’nin Belediye Başkan adayını mahkemeye vereceğini söyleyerek tehditler savurmaya ba

 Dönüşüm Döner Ayran Oldu

Esenlerin AKP’li Belediye Başkanı Göksu, bugünlerde oldukça saldırgan. Kendisini eleştirenlere tahammül edemeyen Başkan, CHP’nin Belediye Başkan adayını mahkemeye vereceğini söyleyerek tehditler savurmaya başladı. Bir de mahkemenin sonucunu beklemeden kazanacağı paraların bir miktarı ile mağdur ettiklerine döner ısmarlayacakmış. Göksu, yeter ki vatandaşa hakkını versin CHP’li başkan adayı döner ısmarlamaya razı olacak, ayranlar da benden kardeşim…
 
İlahi Göksu, CHP’li Belediye başkan adayı halkı bilgilendirerek, haklarının gasp edildiğini ve bu haksızlıklara kim ortak olmuşsa bu kişileri deşifre ettiği için, sen ve senin gibilerin mahkeme yolunu seçmesinden bunu beklemekten doğal ne olabilir. Sen bırak bu boş sözleri, bırak bu sokak ağzını da şu duasını almak istediğin(!) hak sahiplerinin büyük bir ustalıkla nasıl bedduasını almayı başarabildiğini anlat. Ben şahsen duyduklarımı sana söyleyeyim mi? Bir amcamız sizin tarafınızdan kandırıldığını söyleyerek, sana güvenerek, ya Allah bismillah diyerek yerinin tapusunu veriyor; hem de güle oynaya. Şimdi ise yaptığı beddualarla yeri göğü inletiyor.
 
Sayın Başkan suçlu arıyorsun, kendinde suç yokmuş gibi. Sana sormazlar mı bu projenin muhalefet neresinde? Attığın zaman mangalda kül bırakmadın. Kimseleri dinlemeyerek ben bilirim ben yaparım diyerek çıktığın bu yolda şimdilerde işlediğin günahlara ortak arar oldun. Biliyorum ve hissediyorum korkuyorsun, elin ayağın birbirine karışmış durumda. Yaptığın toplantılara yerel basını almadığın gibi koruma ordusuyla mağdur ettiğin vatandaşların karşısına çıkıyorsun. Kimden neyi gizlemeye çalışıyorsun. Halktan korkulmaz, halktan kaçarak kendini kurtaramadığın gibi yanlışlarının üstünü de örtemezsin.
 
Halkın birikimleri ile ve geleceği ile oynayarak birilerini zengin etmek yanlış olduğu gibi günahtır. Sana belgi birileri “git Esenler'i pazarla ve çok uluslu şirketlere para kazandır” diye talimat vermiş olabilir. Ancak bilesin ki, biz buna müsaade etmeyiz, böyle bir düşüncenin karşısına çıkar söylenecek ne varsa çekinmeden söyleriz.
 
Bak Göksu, geçmişte ne güzel sözler ve süslü kelimeler etmiştin. Şimdi o söylediklerini sana hatırlatarak, hak sahiplerinin, verdiğin vaatleri yerine getirmeni senden istemek hakları olsa gerek. Siyasi ve ekonomik rant düşüncesinde olman, başına bu işleri açtı. Keşke biz sana yanlış yolda olduğunu söylediğimizde birazcık düşünebilseydin.
 
Sayın Başkan, Esenler'de start aldığı Havaalanı Mahallesi'ndeki dönüşüm hakkında şunları ifade ettin; “Havaalanı Mahallemiz imara kapalı bir mahallemiz. Biz orayı imara açarsak 5-6 kat veriyoruz. Ancak saçma sapan bir imar. Bu durumda bir metre boş alan kalmayacak, yeni bir proje ile burasını 3 emsalle bitiriyoruz, herkesin dairesine daire veriyoruz” diyen sendin..



”Bu proje ile Havaalanı Mahallesi'ne yeni konut yapmıyoruz, değişik ticari lejantlar koyduk, yatırımcıya 'bizim şarlarımız bu kabul ediyorsan kabul et' diyoruz ve kendilerine yaptığımız teklif vatandaşa verilecek, %60 müteahhide ise %40  kalacak. Bu durumda vatandaş eskiye oranla %10 kara geçecek. Mesela bir vatandaşın 445 m2 yeri var. Biz bu vatandaşa 451 m2 yer veriyoruz” diyen yine sizdiniz.
 
 
Yine Başka bir konuşmanızda, “Yerleriniz çok değerlidir şu anda inşaata başlarsak eski dairelerinizin yerine yapacağımız dairelerin değeri 300–400 bin TL olacak. Havaalanı Mahallesi Türkiye’ye örnek olacak. Havaalanı Mahallesi'nde henüz inşaata başlamadık oradaki hak sahipleri şuan 2600 TL. den yer satıyorlar. Biz buraya 30 bin metrelik bir site yapacağız yeriniz ne kadarsa aynısını alacaksınız. Rasgele konuşmuyorum burada siteler olacak, lüks bir yaşam olacak. İnşaatın maliyeti 40 TL'yi geçmeyecek” tüm bunları siz söylediniz.
 
Şimdi bu sözleri söyleyen siz olduğunuza göre durun sözünüzde. Verin daireye daire, m2 ye m2   burada yaşayan insanların yaşam biçimleri değişmesin, onlar izole olmasınlar. Gerçi bilimsel manada yaptığınız bu işe kentsel dönüşüm denilemez.
 
Yüreğiniz yetiyorsa, burada şaibe yok diyorsanız ve kimse mağdur edilmemiş diyorsanız, yapın bir toplantı, bir tarafta siz oturun diğer tarafta sizi eleştiren muhalefet, gazeteciler, hak sahipleri  ve üniversiteden bilim adamları halkımız gerçekleri görsün, kim haklı kim haksız kararını versin. Oradaki mali değer artışlarına insanları ortak etmeyerek oluşan rantı başka şekillerde paylaşım yoluna gidip gitmediğinizi herkes görmüş olsun. Bundan sonra bizde bu anlamda yazılar yazmaya gerek duymayalım. 



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu