Cumhuriyet ile Hesaplaşmaya Kalkmayın

 Cumhuriyet ile Hesaplaşmaya Kalkmayın

Esenler Belediye Başkanı Göksu sosyal medyada yine yaptı yapacağını...



Cumhuriyet ile Hesaplaşmaya Kalkmayın…

Esenler Belediye Başkanı Göksu sosyal medyada yine yaptı yapacağını... Verdiği beyanatlarla Esenler halkının, Cumhuriyetçilerin damarına bastı. Bir ulusal gazetede, manşette verilen üzücü beyanat; “Mısır'daki kanlı darbeye direnişin simgeleri Esenler'de yaşatılacak. Esenler Belediyesi, Dörtyol Meydanı'nın ismini 'Rabia Meydanı' olarak değiştirecek”.
Göksu’nun yapmış olduğu bu mülakattan sonra gazetemizi e-mail yağmuruna tutan vatandaşlar bir hayli tepkiliydi. Esenlerdeki siyasi parti temsilcileri ise Pazartesi günü saat 12:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını belirttiler.


Rüzgâr eken fırtına biçer!
CHP Esenler Yerel yönetimler Komisyon Başkanı yaptığı sert açıklamalarla tepkisini dile getirdi. Usta; “Bu meydanın adı Cumhuriyet Meydanı'dır. Hiçkimsenin gücü bu meydanın adını değiştirmeye yetmeyecektir. Cumhuriyetimiz ile ismi anılan bu meydanın büyüklüğü buradan gelmektedir. AKP’li Belediye Başkanı ve il başkanının bu ismi değiştirmeye gücü yetmez. Göksu bir yere isim verecek veya bir yerin ismini değiştirecekse gitsin yetiştiği aşiret toplumundaki isimleri değiştirsin. Bunların zihniyeti belli çıkarttıkları 5 Mayıs kararnamesi ile Cumhuriyetimizin değerlerine saldırı başlatmışlardı. Resmi bayramlarımızı kutlamayı yasaklayan Atatürk resimlerini talimatla duvarlardan indirmeyi düşünen bu zihniyetle bizde demokratik yollarla mücadele edeceğiz. Bakın bunlar Ülkede huzur bırakmadı gezi parkı olaylarının başlamasının tek sebebi bu değerlerle uğraşmaları sonucudur. Göksu şunu iyi bilmelidir ki rüzgâr eken fırtına biçer” dedi.

 İnsanların sinir uçları ile oynamasınlar!

Esenler'in saygın işadamlarından İsmail Tanrıverdi; “Kardeşim ikinci bir gezi olayı yaratıp insanların sinir uçları ile oynamasınlar sonra bu işin altında kalkmak zor olur. Ülkemiz Cumhuriyet ile yönetiliyor Arap kültürüne hayran olanlar bu ilçede def olup gitsinler. Bizi çileden çıkarmasınlar Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri ile uğraşmasınlar sanki Esenler yapacak hiç bir şey yokmuş gibi yer isimleri ile uğraşıyorlar, istedikleri kadar uğraşsınlar bunların şeriat özlemleri kursaklarında kalacaktır. Toplumu ayrıştırarak Mısırda dökülen kardeşkanının burada dökülmesini isteyenler olabilir şunu iyi bilsinler ki bizler cumhuriyetin çocuklarıyız onların zalimane arzularına müsaade etmeyiz Esenler'i laik olanlar yönetmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli