CHP'li vekil o kampa gitti

 CHP

İzmir milletvekili Erdal Aksünger bayram dolayısıyla önce Narlıdere’de bulunan ilçe binasında partililer ile bayramlaştı.

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber

CHP'li vekil o kampa gitti

İzmir milletvekili Erdal Aksünger bayram dolayısıyla önce Narlıdere’de bulunan ilçe binasında partililer ile bayramlaştı. Ardından Narlıdere’deki huzurevini ziyaret eden Aksünger buradaki yaşlı vatandaşlarımız ile bayramlaştıktan sonra birkaç derneğe ve kahvehaneye uğrayarak vatandaşları dinledi, bayramlarını kutladı.


Daha öncede engelli çocukların sorunlarını mecliste dile getiren Aksünger, Psikolog Ebru Candaş ve beraberindeki heyetle iki engelli ailesini ziyaret edip sorunlarını dinledi.


Zihinsel ve fiziksel engeli bulunan bir engelli çocuğumuz durumu hakkında Psikolog Ebru Candaş’tan bilgi alan Aksünger termal havuzda yapılan fizyoterapi eğitimlerinden yararlanması konusunda derhal girişimde bulunacağını ve bu eğitimin maddi kısmını da üstleneceğini söyledi.

Ardından diğer bir zihinsel ve fiziksel engelli çocuğu ziyaret eden Aksünger burada da annenin sorunlarını dinledi. Annenin çocuğuma 24 saat bakmak zorunda olduğum için çalışamıyorum ve herhangi bir sigortam yok bu konuda bir yardım bekliyorum dedi. Aksünger konuyu meclise taşıyacağını ve evde engelli bakımı yapan annelerin sigortalı olmaları yönünde bir kanun teklifi vereceğini belirtti.

Narlıdere’deki ziyaretlerini bitiren Aksünger Yılmaz Özdil’inde köşesinde belirttiği mülteci kampının durumunu öğrenmek için Çiğli’ye geçti.

Çiğli’deki ilk adresi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı oldu. Burada kendilerini bekleyen mahalle sakinleri ve muhtar Dursun Ali Kazar’ın bayramlarını kutladıktan sonra oturup halkın sorunlarını dinledi.

Muhtarın mahalle sakinleri adına yaptığı konuşmada öncelikle mahallenin yakınındaki çöp toplama merkezinin açık ve sağlıksız olduğunu bunun mahalle için çok önemli bir sorun olduğunu kokudan mahallede oturulamaz halde olduğunu belirtikten sonra bir diğer önemli sorun olan mülteci kampı olarak adlandırılan (Kabul ve Barındırma Merkezi’nin) ilçelerinde kurulmasını istemediklerini, bu durumun mahallede yaşayan herkesi tedirgin ettiğini ve mahalle sakinlerinin taşınmayı bile düşündüklerini dile getirdi.


İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise öncelikle bu kampın yapıldığı alanı görmek istediğini ve net bir bilgi sahibi olmak istediğini söyleyerek CHP Çiğli İlçe Başkanı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri ile birlikte konvoy halinde mülteci kampına gittiler. Aksünger burada yetkili kişi ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine inşaat alanında bulunan bekçiler bayram dolayısıyla yetkili kimsenin olmadığını söylediler. Ardından burada bir açıklama yapan Aksünger bu olayın nasıl geliştiğini hangi izinler alınarak kimin katkısı ile bu bölgede yapıldığını öğrenip durumu meclise taşıyacağını ve bu durumun takipçisi olacağını belirtikten sonra bölgeden ayrıldı.

Yol üzerinde bulunan bir restauranta uğrayan Aksünger iftarını açan vatandaşların bayramını kutlayıp programını sonlandırdı.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli