CHP'den Meclis'e Teklif Önergesi

 CHP

Esenler Belediye Meclisi’nin 5 yılı Mayıs ayı 1. birleşimi 05 Mayıs Pazartesi günü saat 15:00'te Esenler Belediye Başkanlığı yeni Hizmet Binası’nda gerçekleşti.



CHP’den Meclise Teklif Önergesi

Esenler Belediye Meclisi’nin 5 yılı Mayıs ayı 1. birleşimi 05 Mayıs Pazartesi günü saat 15 te Esenler Belediye Başkanlığı yeni Hizmet Binası’nda gerçekleşti.
 
Meclis toplantısında bir önceki oturuma ait meclis tutanakları okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündeme ait dört madde okunarak kabul edildi. Teklifler bölümünde ise Marmara Belediyeler Birliği'ne üye seçimi için AKP’li Meclis üyelerinin önerdiği üyeler muhalefetin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile geçti.
 
Teklifler bölümünde CHP’li Meclis üyelerinin verdikleri teklif önergesi Başkanlık Makamı'na oybirliği ile havale edildi.
 
CHP’li Meclis üyelerinin verdikleri teklif önergesi


 

ESENLER BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA,

Bilindiği üzere Esenler ilçesi dahilinde bulunan parsellerin çoğunluğu halihazır haritamızdaki parsel sınırları ile revizyon planlarımız ve yeni onaylanan planlarda parsel sınırları tam örtüşmediğinden yoldan ihdas, yola terk, belediyeye bedelsiz hibe, tevhid şartı vb. gerekçelerle birçok problemle iç içedir.

Bu problemlerden hiçolmazsabirkısmını genel manada meclis kararı marifetiyle çözerek vatandaşın hem maddi hem de zaman kaybını önlemek mümkündür.     
   
Bu tarz problemlere ilişkin bireysel bazda taleplerden üçü (Raporlardan11, 13, 14 No’ lu raporlar)10.04.2014 tarihliNisan ayı birleşiminde raporolara meclisimize gelmiş ve bizimde evet oyumuzla oybirliği ile kabuledilmiştir. Bu örnekten hareketle bu tarz problemlerin artık meclise tek tek gelmemesi için genel olarak bir teklif hazırlamış bulunmaktayız.

Bu amaçla yola ve yadonatı alanlarına bedelsiz terk edilen alanlarla belediyeye bedelsiz hibe edilen alanların satın alma ve ihdas alanları ile trampa edilmesi; eğer satın alma, ihdas alanı büyük ise farkın bedeli mukabilinde satılması, şayet ilgili parseller ana arterlerde köşe başı parseller ise trampanın bedeller mukayese edilerek  yapılması ; parsel sahibi lehine fark çıkarsa bedelsiz, belediye lehine fark çıkarsa bedeli mukabilinde satışının yapılması hususlarında karar alınması için önergemizin başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz.

Mustafa Usta       YükselKılıç      Kemal Şahin
 
 
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli