CHP'den Demokrasi Dersi Gibi Önerge

 CHP

CHP Esenler Belediye Meclis üyelerinin Eylül ayı Meclis toplantısının 2.birleşiminde Esenler Zabıtasının vatandaşlara karşı görev ve yetkilerini aşarak yanlış bir tutum içinde olduklarını belirten önergelerinde M


CHP’den Demokrasi Dersi Gibi Önerge
 
CHP Esenler Belediye Meclis üyelerinin Eylül ayı Meclis toplantısının 2.birleşiminde Esenler Zabıtasının vatandaşlara karşı görev ve yetkilerini aşarak yanlış bir tutum içinde olduklarını belirten önergelerinde Meclisi uyardılar.
 
CHP’li Meclis üyelerinin verdikleri önergeye cevaben konunun muhatabı olan Belediye Başkan yard. Ömer Çetinkaya verdiği cevapla meclistekilerin bunun neresi demokrasi demelerine neden oldu.
 
Çetinkaya’nın Demokrasi Anlayışı
 Çetinkaya”Siyasi Partiler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Ancak siyasi partiler etkinlik yapacağım diyerek kafasına estiği yerde haftalarca alanları işgal edemezler. Bakınız, CHP’li Meclis üyelerinin vermiş oldukları bu soru önergesini sözlü olarak cevaplayacağım. Önceden Belediye Başkanımız bana bu konularda yetki vermiştir. Bunun için bu önergenin başkanlık makamına havalesine gerek yoktur. Benim bu beyanım resmidir. SP’lilerin dört yoldaki olay ile ilgili şikâyetleri ifade edildiği gibi izin ile alakalı değildir.
 


Talep eden kurum talebini Kaymakamlığa iletmiş ve bir haftalık etkinlik yapmak için sinevizyon göstersisi,resim sergisi ve etkinlik çadırı için kaymakamlığa talepte bulunmuşlar.Kaymakamlık bu konuda belediyenin yetkili olduğunu Esenler Belediyesinde izin almalarını bunun içinde dilekçelerini belediyeye havale etmiştir.Bizde kendilerine bu meydanın uygun olmadığını bu güne kadar da hiçbir kurum ve kuruluşa bu şekilde izin verilmediğini şifayen ilettik.Kendilerine Esenlerin hangi noktasında etkinlik yapmak isterseniz izin verebileceğimizi söyledik.Yazılı taleplerinde reddettik.Tüm bu gelişmelere rağmen etkinliklerini yapmaya ısrar ettiler  tekrar kendilerini uyardık ancak onlar yine ısrar ettiler.İfade ettikleri gibi darp edilmediler.stanttaki resim ve malzemeler zabıta tarafında alınarak depoya konuldu”dedi.

 

“Biz CHP olarak özgürlüklerden ödün vermeyiz”
 Bu gelişmeler üzerine söz alan CHP Meclis üyesi Mustafa Usta “toplantı, gösteri ve yürüyüşler hakkındaki kanuna göre izin alınmaz. Bu bir Anayasal haktır. Biz CHP olarak özgürlüklerden ödün vermeyen bir partiyiz bu tip uygulamaları kabul edemeyiz.
 
Haftalarca etkinlik yapanlara ses çıkarmadınız
 Kaldı ki SP’sinin yapacağı etkinlik herkesin kabullendiği gibi İsrail zulmüne karşım ortak bir tavırdır. Buna kim karşı çıkabilir. Neden rahatsız oldunuz daha önceleri bu meydanda bazı kurum ve kuruluşlar haftalarca etkinlik yaparken stantlar açarken sesiniz çıkmadığı gibi müsaade ettiniz, bırakında bu arkadaşlar bir hafta veya on gün etkinliklerini yapsınlar. Yani gereği yokken neden bu gerginliği yarattınız. İşin en önemli noktası ise mülki amiri izin veriyor sonrada belediyeye havale ediyor kaymakamlığın bu yaptığı uygulama abesle iştiğigalden başka bir şey değildir.

 
 
 
 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli