CHP'DE KİM DOĞRU SÖYLÜYOR ?

 CHP

CHP İstanbul İl başkanlığının CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta’nın il disiplinine verilmesinin nedenleri CHP’lilerce tartışılıyor. Bizde Usta’ya tebligat yapılmadan Esenler belediye meclisine, hatta AKP&rs


 CHP’DE KİM DOĞRU SÖYLÜYOR ?
 
CHP İstanbul İl başkanlığının CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta’nın il disiplinine verilmesinin nedenleri CHP’lilerce tartışılıyor. Bizde Usta’ya tebligat yapılmadan Esenler belediye meclisine, hatta AKP’lilere partiliniz olan birisini neden şikayet ettiniz sorusunu telefonla İl sekreteri Hakkı Sağlam’a sorduk.
 
Sağlam’la yaptığımız telefon konuşmasının özeti şöyle; Sağlam, ben ilçe başkanlığına gönderdiğim yazıyı önce Meclis Üyemiz Mustafa Usta’ya tebliğ edilmesini söyledim. Benim yapılan bu hareketten asla haberim yok, evrak üzerinde oynamalardan ise bir bilgim kesinlikle yok. İl disiplinine verilen arkadaşımızın masuniyet karinesi var. Peşin kimseyi suçlu ilan etme hakkımız yok.” Dedi.
 
İl sekreteri Hakkı Sağlam’a sorduk. Evrak üzerinde oynama var. Meclis üyesine tebligat yapılmadan il başkanlığının Usta hakkındaki düşüncelerini AKP grup başkanına bildirerek Meclis Kürsüsünden AKP’lilerce okunması ve partimizin AKP’lilerce masaya yatırılması sizce doğru bir hareketmidir bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz.
 
‘’Sağlam, benim bu yapılan şikayetten ve gelişmelerden haberim yok. Ben herhangi bir talimat vermedim dedi.’’ Ancak haberim yokla işi geçiştiremezsiniz. Yapılan bu hareket, etik olmadığı gibi parti suçu değilmidir ? Bu suçu işleyenler hakkında herhangi bir yaptırım uygulayacağınızdan neden bahsetmediniz?


 
Şimdi CHP’linin kafasına şu sorular takılmaz mı ?

 
Yaklaşan mahalle, ilçe, il kongreleri öncesi İl Başkanı Cemal Canpolat ve ekibi geleceğe dönük kurtuluş yolunun, mevcut yapının korunmasının bu şekilde gerçekleşeceğini planlıyorlar. Hele ki bir önceki dönem İl Kurulutayı’nda destek vermeyen CHP’lilerin dünden ipleri çekildiğini görüyorlar. Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta’nın yaşadıklarını örnek göstererek derin bir düşünceye dalıyorlar. 


’Yine CHP’li üyeler şöyle düşünüyor.’’
 
İl başkanlığı toplanıyor, ilçe başkanının şikayetini değerlendiriyor. İyi, güzel peki şikayet edileni neden dinleme zahmetinde bulunmuyor? Bu soruları yönettiğiniz il sekreteri “herkesin masuniyet karinesi var, Usta il disiplinine gider ifadesini verir ve verilen karara uyar” diyor. Sayın il sekreterimiz Hakkı Sağlam Bey, Mustafa Usta’nın gururu, onuru ve seçme seçilme hakkı ne olacak? Sizlerin aldığı karar ve yazdığınız şu suçlamaya göre “parti tüzüğümüzün 67-68 A –b ve d diğer maddeleri uyarınca kesin ihracına, ayrıca 68/ f bendi gereğince tedbir uygulanmasına karar vermişler’’. Sizin bu kararınıza hangi disiplin kurulu itiraz edebilir, siz kararı vermişsiniz iş bitmiş HOCAM diyorlar. Herkes biliyor ki tedbirli demek CHP faaliyetlerinde bulunamaz demektir.

CHP Esenler İlçe Başkanının Dilekçesi...


İşte üzerinde oynanan ve Belediye Meclis Başkanlığına verilen İl Başkanlığı Dilekçesi...



Sayın İl Başkanlığının Antetli kağıdın üzerine İlçe Başkanı Ütebay kendi kaşesini vurduğu yetmezmiş gibi, üst köşeye dikkatli baktığınızda İl Başkanlığının Yazısının üzerine İlçe Başkanlığı yazısını yerleştirdiğini görebilirsiniz.




  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli