CHP tam sağcılaştı, Muhsin Yazıcıoğlu'na koşuyor

 CHP tam sağcılaştı, Muhsin Yazıcıoğlu

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaretini eleştiren CHP Etimesgut İlçe Başkanı görevden alınmış, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kurucu Başkanı Murt

Saray Belediyesi çalışanı Günal Yılmaz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde Orhan Aydın’ın 31 Mart 2009 tarihinde ‘Ölüm ilanı’ başlığıyla soL’da yayımlanan yazısını paylaştı. Yılmaz’ın bu paylaşımından rahatsızlık duyan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Günal Yılmaz’ı ücretsiz izne gönderdi.

Saray Gazetesi’nde yer alan habere göre, Başkan Özgen Erkiş yerel basına yaptığı açıklamada, “Belediyemizde çalışan birinin, tüm halkın sevip saydığı bir lidere karşı yaptığı paylaşım kabul edilemez. Siyasi nezaketi bir tarafa bırakın, insanlık namına bir talihsizliktir. Merhum Muhsin Başkan’ın ölüm yıldönümünde yapılan bu paylaşım, bir lidere yapılmış ve onu sevenlere yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Bu personel hakkında derhal gerekli işlemler başlamış ve kendisi ücretsiz izne çıkartılmıştır” dedi.

Ücretsiz izne çıkarılan belediye işçisi Günal Yılmaz ise “Ben sadece Orhan Aydın’ın yazısını paylaştım. Başkan Erkiş’in ithamlarını kabul etmiyorum. Ayrıca bir hafta boyunca bilinmeyen numaralardan aranarak tehdit edildim. Şahsıma ve aileme ağır hakaretler ve küfürler edildi. Bunlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın CHP’li bir belediyede köşe yazısını paylaştı diye bir işçinin ücretsiz izne çıkarılmasına tepki gösterdi.

Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“CHP rezilliğinde son durum! CHP’li Saray Belediye Başkanı BBP ya da MHP’li mi? Hakkında 11 dava açılmış ve hepsinden beraat etmiş ‘ölüm ilanı’ yazımı paylaşan işçi kardeşimizi ‘asla kabul edilemez’ deyip işten atmış. CHP Saray örgütü ve tüm parti ne diyor bu faşist tavra?”

“Muhsin Yazıcıoğlu’na dair Orhan Aydın’ın yazısını paylaşan Saray Belediyesi çalışanın görevine CHP’li Başkan Erkiş tarafından son verilmiş. Muhsin Başkan’a söz söylenemezmiş. Sağa göz kırpmak değil artık bu düz sağcı oldular.”



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli