CHP iktidarında ne ezen, nede ezilen olacak

 CHP iktidarında ne ezen, nede ezilen olacak

Esenler Belediyesi’nin son meclis toplantısında Muhalefet Meclis Üyeleri belediyenin şeffaf olmadığını, 72.4 Milyon TL borcunun olduğunu meclis başkanının söylemesi üzerine tepkilerini ortaya koydular.

Haber/ Hüseyin Koç


CHP iktidarında ne ezen, nede ezilen olacak


Esenler Belediyesi’nin son meclis toplantısında Muhalefet Meclis Üyeleri belediyenin şeffaf olmadığını, 72.4 Milyon TL borcunun olduğunu meclis başkanının söylemesi üzerine tepkilerini ortaya koydular.

Belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın “Elimizi nereye atarsak, elimiz de kalıyor” söylemine içerlenen CHP’li Belediye meclis üyesi Hasan Babacan önemli açıklamalarda bulundu.

İnternet sitesinden halkı bilgilendirmeleri gerekir

Babacan, “Belediyeler şeffaf olmalı, yaptıkları harcamaları, verdikleri ihaleyi en azından Belediyenin İnternet sitesinden halkı bilgilendirmeleri gerekir. Belediyeler artık rutin işler yapıyor. Belediye Meclis Üyeleri boş kalmasın diye meclise gelen yardım talepleriyle uğraşıyorlar. Ben bu anlayışa karşıyım. Esenler Halkının vermiş olduğu vergiler Esenler Halkının hizmetine ve ihtiyaçlarına harcanmalıdır
.Çünkü vergileri verenler karşılığında hizmet beklerler, yönetenlerden adil olmalarını beklerler...

Masallarla, hikâyelerle bu ilçenin geleceği heba ediliyor.

Şov yapmak için başka vilayetlere ve ilçelere yardım yapıyorlar. Biraz sıkıştırdığımızda biz yapmadık, 25 sene burayı yönetenler çıkıp bir başka siyasi partiye söz söylerken vicdanlı olmaları gerekir. Masallarla, hikâyelerle bu ilçenin geleceği heba ediliyor. Esenlerin sorunları diz boyu, biz demiyoruz ki bunlar bu sorunlarla tek başlarına ilgilensinler. CHP anlayışında bilgi de, sorunlar da bölüşülür çözümleri ise el ele vererek birlikte hallederiz.

Üsküdar Belediyesi borçlarına karşılık camiyi sattı

Belediye birçok proje üretti. Ne kadarı hayata geçtiği ortada. Biz kendilerine borçlanma yetkisi verdik ama AKP zihniyeti verilen yetkileri ve kredileri suiistimal ediyor ve yapılan işleri de yüzüne gözüne bulaştırıyor. Bakınız geçenlerde Üsküdar Belediyesi borçlarına karşılık camiyi sattı. CHP’li bir belediye böyle bir işe kalkışsaydı yer yerinden oynardı. Allah bizi bu durumlara düşürmesin. Bizim kutsal mekânlara ne kadar saygılı olduğumuz ortada. Esenlerde topraklarımızı satarak ve halkımızı borçlandırarak bütçeyi denkleştirmek istiyorlar. Sonrada takla atıyorlar.

Hak sahiplerinin yerleri imara açılmalı

Belediye’nin yetkileri 6306 afet yasası ile elinden alındı. Yetkiler artık Büyükşehir de. Hâlbuki bırakın Esenler Belediyesi ne yapılacaksa projelendirerek yapsın. Esenlerde kaymalar %100 düzeltilmeli ve hak sahiplerinin yerleri imara açılmalı. Bu işler yapılırken fatura vatandaşa çıkarılmamalı. Belediyenin kasasından ödenmeli.

Belediyeler yaşamları kolaylaştırmak için vardırlar

Ben Esenlerin çocuğuyum. Kim bana gelirde ben haksızlığa uğradım derse ben o kişinin siyasi görüşüne bakmadan sorununu çözmek için elimden geleni yaparım. Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri vatandaşın yaşamını zorlaştırmaz. Belediyeler yaşamları kolaylaştırmak için vardırlar. Bizler CHP’li Meclis Üyeleri Olarak hiçbir karşılık beklemeden halkımızın emrindeyiz.

Meclis Üyeleri vicdanlı olmalı

Son meclis toplantısında bir vatandaşımıza haksız yere kesildiğine inandığımız bir cezaya karşı çıktık. Meclis Üyelerine vicdanlı olmalarını söyledik. Belediye’nin 72.4 Milyon TL borcu olduğunu söylediler. Yapılan bütçenin ve işlerin şeffaf olmasını istiyoruz. Gelirler, giderler ve bağışlar kalem kalem yazılarak Belediyenin sitesinden yayınlanması ve halkımızın bilgi alması daha doğru olacağını söyledik.

CHP iktidarında ne ezen, nede ezilen olacak

Halkımıza sağlıklı bilgi vermek ve yapılan bu işleri kontrol etmek için CHP’yi destekleyerek güçlendirmesini istiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde göreceksiniz ki CHP burada iktidar olacak. Bizlerin kadroları hazır. CHP iktidarında ne ezen, nede ezilen olacak. Şeffaf, dürüst belediyecilik anlayışı ile yola çıktık. Esenlerimizi, Esenler Halkı ile beraber yöneteceğiz” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli