CHP İstanbul İstiklalde Terörü Kınadı

 CHP İstanbul İstiklalde Terörü Kınadı

İstiklal Caddesi'nde Cumartesi günü gerçekleşen terör saldırısı protesto edildi. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal, CHP İstanbul İl Başkanı C


CHP İstanbul İstiklalde Terörü Kınadı
 
CHP İstanbul ve Esnaf Odası, saldırının yaşandığı yere karanfil bıraktı.
 
İstiklal Caddesi'nde Cumartesi günü gerçekleşen terör saldırısı protesto edildi. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal,  CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın yanı sıra İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlarla birlikte, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktılar.
 
. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP eski Milletvekillerinden parti meclis üyesi Çetin Soysal,  CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ınbulunduğu CHP'liler patlamanın yaşandığı alana geldi. CHP’liler ilk olarak karanfil bıraktı. Ardından CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat bir açıklama yaptı. Canpolat açıklamasında, “Buraya karanfili koymamızın nedeni; teröre inat birlikte yaşama mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz, teröre rağmen bu ülkede barışı, demokrasiyi ısrarlı ve kararlı bir sesle söyleyeceğimizi ifade etmek için buradayız.
Terör nereden ve kimden gelirse gelsin bütün terör örgütlerini ve terörden beslenen bütün anlayışları kınıyoruz" dedi.
 


“Esnafımızın Sıkıntılarını Aşması İçin Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız"
Olay yerine gelen İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz kısa bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, “Bugün burada İstanbul Esnaf Birliği olarak hem terörü lanetlemek için, hem de günlerdir iş yapamayan ve mağdur esnafımıza moral ve destek için geldik. Milli duyguları en güçlü kesim esnafımızdır ve teröre karşı dik durmayı bilir.
 
Esnafımız her zaman devletimizin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.
Evet, terör, ülkemizin her köşesindeki eylemleri ile en fazla esnafımıza zarar vermektedir. Terör, doğuda, batıda ve de İstanbul'da son eylemleriyle esnafımızın işlerini durma noktasına getirmiştir. Esnafımızın sıkıntılarını aşması için her türlü desteği vermeye hazırız. Devletimizden alacağımız desteklerle de bunu organize edeceğiz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından İSTEOB'lu grup patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı ve esnafı ziyaret etti.
 
Güvenlik Önlemleri Sürüyor
Öte yandan İstiklal Caddesi'nde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. Polis dedektör köpekleriyle İstiklal Caddesi'nde kontrollerini sürdürüyor.
 
"Milletimizin başı sağ olsun, bu son olsun. Acil önlem alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Bütün siyasi sorumluları bu olay karşısında siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye kuvvetle davet ediyoruz. Türkiye teröre alışmayacak, terörün normalleşmesine izin vermeyeceğiz"dedi.








  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı