CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Gazetemizi ziyaret etti

 CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Gazetemizi ziyaret etti

Hürriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Enis Berberoğlu 2. Bölge Milletvekili adayları ile birlikte Gazetemizin Cumhuriyet Meydanı Akman


CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Gazetemizi ziyaret etti  

Hürriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Enis Berberoğlu 2. Bölge Milletvekili adayları ile birlikte Gazetemizin Cumhuriyet Meydanı Akman iş merkezinde bulunan ofisimize gelen Adaylar Gül Yüksel, Güven Karataş ve Çiğdem Özdemir ziyaret ederek seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdiler.

CHP’nin seçim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Berberoğlu, Ülkemizin en büyük sorununun işsizlik, ekonomi ve adalet olduğunun vurgusunu yaptı.  

Boş vaatler ile değil, gerçek anlamda icraatlarla mevcut duruma son vereceklerini belirten Berberoğlu, biz Parti olarak ekonomiden bahsetmemizin sebebi tamamen halkın ihtiyaç ve talepleriyle örtüşen bire bir program olduğunu söyledi.  

Ülke koşullarında ekonomide yaşanan sıkıntıya değinen Berberoğlu, yaşanan sıkıntının nedenlerini ise şöyle anlattı:  

“Bir meslektaşınız olarak,  şimdi ise bir siyasetçi olarak size çok açık ifade edeyim. Bir kere tüm bunların başında gezi olaylarında mevcut siyasal iktidarın tutumunda kaynaklanıyor. Arkasından da 17–25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarındaki gelinen nokta.  
Siyasal İktidarın bütün bu olumsuz gelişmeler karşısında hiç ses çıkarmaması ve gerektiği gibi davranamamasıydı. Tam aksine yanlış olduğunu kapalı kapılar ardında söylediler, ancak kamuoyu önünde çok yaşayın Ülke sizinle gurur duyuyor diye bağırmaları bulunuyor. Tamda bu gelişmeler sonucunda yabancıların güvenini tamamen sarsmış oldular. Sonuçta da ülkenin geldiği nokta ortada.  

CHP iktidarında biz bu güveni yeniden ve süratle tesis edeceğiz. Biz Türkiye’yi iyi anlatacağız. Türkiye’nin büyük ve güven duyulması gereken bir ülke olduğunu anlatacağız.  
Üretim noktasında hangi adımların atılması gerekiyorsa acil bir şekilde bu adımları da atacağız. Bugün geldiğimiz noktada üretim adına herhangi bir şey yok. Tamamen ranta dayalı ve sıcak para girdisine bağlı gelişme var. Bu durum sürdürülebilir bir durum değil. Yıllardır uygulanan bu yanlış politikalar sonucu ülke bu hale getirilmiştir. Dolayısıyla bizler bu yanlışlara dur demek için geliyoruz, meydanlarda ve hayatın her alanında bunu halkımıza anlatacağız.

Siyasette varlık sebebimiz de budur; 
Biz Ülke olarak yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları bol olan Ülkelerden biriyiz. Ancak bu kaynakların nasıl ve nerede kullanılması gerektiği çok önemlidir. Geldiğimiz bu son süreçte halkın çok büyük bir bölümü daha da fakirleşirken, zengin ise çok daha fazla zengin oluyor.  
Ülkeyi 13-14 yıldır yöneten siyasal iktidar adil bölüşüm adına ortada bir şey bırakmadı. Türkiye yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkıldı. Ülkemizin yoksul insanlarını borç batağına sapladılar. Bizim tamda Parti olarak bu noktada bize büyük görevler düşüyor.  

CHP iktidarında, paylaşım aşamasında hangi adımları atmamız gerekiyorsa acilen onları atacağız. Adil ve hakça paylaşımı Türkiye’de kısa sürede yeniden sağlamak zorundayız.  
İçerde ve dışarıda Türkiye’nin geldiği noktaya bir bakın. Ülke tarihinde hiçbir zaman böyle bir duruma düşülmedi, düşürülmedi de. Ülkenin içinde bulunduğu bu durumu gündeme taşıyan yazan ve çizen basın mensuplarının hali de ortada, gelinen noktada basın özgürlüğünde bahsetmek mümkün mü? İktidar gücüyle medya gücünü ellerine geçirmiş, ellerine geçiremediklerine de her türlü baskı ve sansürü yapabiliyorlar. Bir meslektaşınız olarak söylüyorum, basın özgürlüğünden bahsedebilir miyiz bu ülkede? Yine bir meslektaşınız olarak söylüyorum ve yeni bir siyasetçi olarak söylüyorum basın özgürlüğünü ve kaybedilmiş tüm özgürlükleri yeniden tesis edeceğiz bu ülkede.  

Atacağımız adımların bir daha geriye dönmemesi için gerekli tüm demokratik yasaların çıkarılmasını sağlayacağız. Bir daha geri vites yapmamak için neler yapılması gerekiyorsa tümünü yapacağız. İktidara geldiğimizde hiç zaman kaybetmeden bu söylediklerimizi derhal yapacağız. İnsanımızın nefes almaya ihtiyacı var.” diye konuştu.  
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli