'Büyük Rağbet', 'Büyük Hezimet' Oldu

AKP’nin “Büyük rağbet var” dediği imam hatipler boş kaldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 73 imam hatip okulunda kontenjanların boş kaldığını ve okulların kapatılarak eski haline döndür&uum

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


'Büyük Rağbet', 'Büyük Hezimet' Oldu

 
AKP’nin “Büyük rağbet var” dediği imam hatipler boş kaldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 73 imam hatip okulunda kontenjanların boş kaldığını ve okulların kapatılarak eski haline döndürüleceğini açıkladı

AKP, 4+4+4 ile birlikte imam hatip okullarının yaygınlaştırılmasını “Büyük rağbet var” sözleriyle meşrulaştırmak istemiş, fakat okullardan gelen haberler imam hatiplere ilginin düşük kaldığını gözler önüne sermişti. “Büyük rağbet”in “büyük fiyasko”ya dönüştüğü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından da dillendirildi. Dinçer, 73 imam hatip okulunun kontenjanlar dolmadığı gerekçesiyle kapatılacağını ve okulların eski haline dönüştürüleceğini açıkladı.

“İmam hatiplere kayıtla ilgili tahminlerimizde yanlışlık oldu” diyen Dinçer, okulların açılmasının ardından imam hatiplere beklediklerinden yüksek rağbet olduğunu iddia etmişti. Dinçer’e göre yeni açılan 141 imam hatip ortaokuluna ve var olan 411 imam hatip lisesine 109 bin öğrencinin kayıt yaptırmıştı.

İmam hatipler için seferber olunmuştu
4+4+4 ile birlikte imam hatip okullarının yaygınlaştırılması doğrudan idari makamlar tarafından seferberlik ilan edilen kampanyalar da ortaya çıkarmıştı. Valilikler, kaymakamlıklar, il milli eğitim müdürlükleri, gerici dernek ve vakıflar, imam hatiplere kayıtları artırmak için barınma, beslenme gibi olanakların karşılandığı çalışmalar yürütmüştü.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı