Biri Yer Biri Bakar, Engelli Garip Bakar

 Biri Yer Biri Bakar, Engelli Garip Bakar

Cuma günü akşamleyin Esenler Kültür merkezinde Engelli yurttaşlarımız tüm olumsuzluklara rağmen güzel bir gece yapılar. Bu güzelim gecede olamadım çünkü o gün çok değerli bir kardeşi




Biri Yer Biri Bakar, Engelli Garip Bakar
 
Cuma günü akşamleyin Esenler Kültür merkezinde Engelli yurttaşlarımız tüm olumsuzluklara rağmen güzel bir gece yapılar. Bu güzelim gecede olamadım çünkü o gün çok değerli bir kardeşimin cenazesindeydim.
 
Ertesi gün geceye katılanlardan aldığım bilgiler beni şaşırtmadı. Esenlerdeki STK anlayışı, geleneği maalesef bu kadrolarla böyle gelmiş böyle gider yanlışı ile yoldan çıkmış yola gireceği de yok. Organizasyon güzelmiş, Protokol ise bayağı kalabalıkmış. Kaymakam, Belediye başkanı, siyasi parti ilçe başkanları, STK başkanları, Engelliler ve aileleri yanı sıra çok sayıda Esenlerli vatandaşlar bu geceye destek için oradaydılar. Yani Esenler engellilerinin yanındaydı.
 
Bu geceyi düzenleyen dernek başkanı daha önce hemşeri derneklerinin düzenlemiş olduğu  önceki hemşeri dernek başkanları gibi, ters köşeye yatırılarak biat kültürünün çarklarında ezildi, çaresizlik içinde boynu bükük bir vaziyette Sponsorlarına ve çok değerli konuklarına yakınlık gösteremedi. Birilerine göre bilgisizlik, birilerine göre ise büyük ayıp ve yanlış yaparak Hükümet partisinin arka bahçesi olmuştur. Şakşakçılar ise işin iç yüzünü bilmeden, gidişatın yanlışlarını görmeden Engelli derneklerine yapılan desteklerin siyasi bir lütuf olduğunu kabullendiler.
 
Devletin sosyalliğine aldırış etmeden bir siyasi partinin Belediye başkanına Esenlerin STK’ larının eğildiği gibi Engellilerinde eğilerek bu girdabın içinde boğulmaları ve mahkûm olmaları istenmiştir. Ağabey STK’lar biat etmişler bir kere, onlar şahsı çıkar beşindeler. Üyelerinin sorunları umurlarında değildir, işsizinin iş bulamaması, Üniversitelisinin bursu, Harcı, hastanede yatan hastası, ülkenin yağmalanması, madenlerin el değiştirmesi, suların din değiştirmesi bunları asla ilgilendirmiyor, bunların varlık sebepleri gazetecilerin fotoğraf karelerine girebilmeleridir, birazda birilerine yalakalık yapabilmeleridir.
 
Devletle, Hükümet kavramlarını birbirine karıştıranlar, STK başkanlığını nasıl yaptıklarını anlamak çokta zor olmasa gerek,  ayni zamanda o sivri zekâları ile yılların siyasilerini kullandıklarını sanarak kendilerini bir güzel kandıranlardır. Bunlar korkarlar, korkuları ise ikram etilen ziyafet sofralarından mahrum kalma endişesindendir, karizmanın çizilmesidir.
 
Etkinliklerinde belediye başkanı sınırsız konuşur, başkanın hakkıdır çünkü bunların tüm masrafları belediye bütçesinden ödenir. Bilmezler ki hesaplar halka kesilir, kimse cebinden bir kuruş ödemez, bağını, bahçesini satarak bu etkinliklerde harcama yapmaz. Hesap sormak ise cesaret ister.
Halkın Kaymakamı dedik boşuna söylemedik, Esenlerde engelliye bakışı ve algıyı değiştirdi. Konuşunca kitabın ortasından konuşuyor, birçok sorunumuzu da Kaymakam beyin sayesinde çözülmüş ama bunu anlayan ve anlatan yok. Dernekler etkinlik yaptığını sanarlar. Belediye başkanı destek olmazsa bunlar bir hiçtir. STK lar şunu iyi bilmeli; iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan hepimizin verdiği vergilerle o masraflar karşılanıyor.
 
Bir sözümde sayın meclis üyesi, işletmeci Açar beye: verdiğiniz menü ile aldığınız hesap arasında uçurum var. Tabiî ki siz ticaret yapacaksınız ama unutmayın hesabı engelliler ödüyor. Aldığımız bazı duyumlara göre Anadolu meçlisinin hesaplarını sayın başkanınız ödedi. Siz Esenlerin vekilisiniz, burada sizce bir haksızlık yok mu? Var… Var… O zaman size bu yakışmıyor demek de bizim görevimizdir. “biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar
 
Aldığımız duyumlara göre engelliler kendilerini toplumla buluşturmak için ve morallerinin düzelmesi için gece yaptığını düşündüler. Ama birileri fırsat bu fırsat deyip uzun uzun nutuklar çektiler, kendilerinden başka kimseye söz hakkı tanımadılar.  Neticesinde orada değildim ancak engelliler kendilerini eğlendiremedi birilerinin egosunu ve bol kepçe hesap ödeyerek kesesini bereketlendirdiğini hep birlikte yaşadık.
 
    
         



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli